• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

TSK: Türk Tankı Vuruldu, 3 Asker Şehit Oldu!

TSK: Türk Tankı Vuruldu, 3 Asker Şehit Oldu!
''Terör örgütünün yuvalandığı 10-12 bölgeyi de yok etmek için güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor'' Haber akşam geldi 3 asker şehit oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cerablus'ta gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatı sırasında TSK'ya ait bir tankın isabet aldığı bilgisi edindiklerini söyledi.

Yıldırım, ''Suriye'de bir tankımızın isabet aldığı bilgisi var ama teyit edemedik'' dedi. Yıldırım, Fırat Kalkanı harekâtının ''sınırdaki terör tehdidinin son buluncağına kadar devam edeceğini'' söyledi. 

KARA HABER AKŞAM SAATLERİNDE GELDİ

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'de devam eden operasyonlarda bir Türk tankının vurulması sonucu 3 askerin şehit olduğunu duyurdu.

 IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker de yaralandı. Ayrıca gün içinde 15 IŞİD hedefine 41 top atışı yapıldı.

İşte konuyla ilgili TSK'dan yapılan açıklama:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğimizi artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.

"YARALILARIMIZ DERHAL HASTANEYE SEVK EDİLDİ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00'den itibaren iki koldan ilerlenerek bir meskün mahalde (Tall Ali) kontrol sağlanmıştır.

Muhalifler ile DEAŞ terör örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde saat 12.20'de yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır" denildi.

"486 HEDEFE 2 BİN 125 ATIŞ YAPILDI"

Açıklamada, Kilis'in güneybatısındaki boş bir araziye DEAŞ terör örgütü kontrolündeki Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinden atıldığı değerlendirilen bir adet cinsi tespit edilemeyen mermi düştüğü, herhangi bir zayiat meydana gelmediği de belirtildi.

Merminin atıldığı mevkide tespit edilen DEAŞ hedefine Fırtına obüsleri ile misliyle karşılık verildiği ve ateş destek vasıtaları tarafından harekat sahasında bulunan 15 DEAŞ hedefine toplam Fırtına obüsleriyle 41 atış yapıldığı kaydedildi. Harekat boyunca toplam 486 hedefe 2 bin 125 atış yapıldığı bildirildi.

"BİR BİNA İMHA EDİLDİ"

Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından 09.34-09.44 saatleri arasında Tall Ali, Tell El Hava ve Vukuf meskün mahalli güneyinde tespit edilen dört DEAŞ hedefine yapılan hava harekatı ile DEAŞ unsurlarının karargah olarak kullandığı 4 binanın imha edildiği belirtilen açıklamada,

"Koalisyon güçleri tarafından Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik bir hava harekatı icra edilerek, bir DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, bir havan ve bir bina imha edilmiştir.

"AZAMİ HASSASİYET GÖSTERİLMEKTEDİR"

Suriye sınır hattında bir adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" ifadelerine yer verildi. Basından

Bu haber toplam 2909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim