• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Tugay minik öğrencileri misafir etti!

Tugay minik öğrencileri misafir etti!
Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı toplum devlet kaynaşması kapsamında bir grup minik öğrenciyi kışlada misafir etti.

Değişik okullardan yaklaşık 40 öğrenci Dağ ve Komando Tugay Komutanlığını ziyaret ederek burada ilk kez yakından görme fırsatı buldukları helikoptere binmenin heyecanını yaşadı.

Öğrencilere yönelik düzenlenen etkinliğe, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Erdoğan Baykal, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu,  İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

 Etkinlikte, bir konuşma yapan Valin Cüneyit Orhan Toprak, bu helikopterlerimizi, uçaklarımızı, araçlarımızı sizler kullanacaksınız inşallah, Sizlere emanet edeceğiz bu araçları, devleti, milleti, memleketi. Onun için sizlerin iyi yetişmesi gerekiyor dedi.

Vali Toprak,”Vatan, millet, bayrak sevgisini her şeyin önünde tutan, annesine, babasına, büyüklerine saygılı olan ve küçüklerini seven birer birey olmalısınız. Hakkâri’de, ilçelerinde, köylerinde yaşayan herkesin huzuru için askerlerimiz çok zor şartlarda çadırlarda, yerine göre mevzi kazarak oralarda yaşıyorlar, nöbet tutuyorlar. Bu vatan sevgisi millet sevgisi için yapılıyor. 

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet Teşkilatımız hepimizin huzuru için bizim mutlu yaşamamız için, kimseye boyun eğmememiz için mücadele veriyor.  Askerlerimiz bu araç ve gerekçeleri kullanarak havadan ve karadan gidiyor ve canlarını ortaya koyarak bizler için mücadele ediyorlar.

Tabi vatan, millet için hizmet sadece asker olmakla da olmaz. İnşallah içinizden hâkim, doktor, öğretmen, mühendis, pilot ve vali olanlar çıkacak ve vatanına milletine hizmet edecek. Sizler bu görevi bizden devralıp daha da ileriye taşıyacaksınız. Vatanımız, bayrağımız, askerimiz, bu topraklar bizim olmazsa ne ailemiz kalır, ne kardeşimiz kalır, ne okulumuz kalır. Onun için elimizdeki güzelliklerin farkında olacağız onu korumak için çabalayacağız" şeklinde konuştu.

Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ise, geleceğin teminatı olan öğrencileri misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  yaptıkları görev ve amaçları hakkında çocuklara bilgiler verdi.

Askerler olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için hizmet ettiklerini ifade eden Tuğgeneral Tayanç, "Gördüğünüz bu askerler çok daha zor şartlarda dağlarda nöbet tutarak vatanın bölünmez bütünlüğü için görev yapıyor. Eğer biliyorsanız asker abileriniz için sureler okuyun, dualar edin" dedi.

Daha sonra pilotların kullandıkları helikopterleri öğrencilere tanıttı. Ardından öğrenciler hayatlarında il kez yakında görme fırsatı buldukları helikopterlere binmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.

Etkinlik kapsamında askerler tarafından öğrencilere Köpek Müfreze Komutanlığı, dron ve İHA, kayak ve helikopter gösterisi yapılarak, komando kolunun silah ve teçhizatları tanıtıldı.

 Daha sonra minik öğrenciler, kayak pistinde asker abilerinin de yardımı ile kızakla kaymanın mutluluğunu yaşayarak gönüllerince eğlendiler. İHA

helikopter-m-003.jpghelikopter-m-003.jpg

Bu haber toplam 3335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim