• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Tüm Bel-Sen'de kongre heyecanı

Tüm Bel-Sen'de kongre heyecanı
KESK' bağlı Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Yüksekova Temsilciliği 5. Olağan Kongresi yapıldı.

Yüksekova belediyesi konferans salonunda yapılan kongreye KESK ve DİSK bileşenleri ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. 

 

Açılış konuşmasını yapan Hakkari şube eş başkanı Deniz Öztekin, kongrenin bir bütünlük içinde demokratik bir şekilde geçmesini isteyerek, seçilen arkadaşların emekten, emekçiden yana olup sürecin bir parçası olacaklarını ve sürece güç katacakları temennisinde bulundu.

Devrim ve demokrasi şehitleri adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra divan seçimi yapılarak 3 yıllık faaliyet raporu Hekim Kaçan tarafından okundu. Daha sonra söz alan Tüm Bel-Sen işyeri temsilcisi Tahir Tekinalp yaptıkları çalışmaları anlattı.

Sendika çalışmalarının yanı sıra bölgedeki gelişmelere dikkat çeken Tekinalp, “Çağdaş yöntemlerle yaratılan değerler ve onun temellini oluşturan esas bir manifestu’nun yaratıcılarının emekleri ve mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyorum. Yaratılan bu değerler özelde Kürtler genelde Ortadoğu ve bütün olarak bütün dünya halklarını teşkil edecek bir barış ve demokratik bir yaşam mücadelesi olarak bütün bir Coğrafya da yaşayan halkların umudu ve yaşam biçimi olmaya dönüşmüştür.

Bu anlamda gerek siyasal yaşamda gerekse Örgütsel, Eğitim ve Ekonomik alanlarda olduğu gibi, Sendikal yaşamda ve mücadelede yaratılan yeni bir paradigma karşısında, yetersiz kalınacağının bilincindeyiz. Yaklaşan seçimle,  Çözüm süreci,  Rojava, Kobani ve Şengal siyasi gündemdeki çalkantılar Cemaat- Ak Parti ve Erdoğan çatışması, Anadilde Eğitim, Hasta Tutsaklar,

Emekçilere dayatılan güvencesiz iş koşulları, Sendikal ve Çalışanların hakları, Sivil Toplum Kuruluşları, Emek ve Demokratik Mücadele bileşenlerinin izlemesi gereken, Özgürlükçü, Demokratik, Ekolojik ve Cinsiyet Eşitlikçi İlkeler gibi alanlarda yeniden yaratılmak istenen yeni bir Ortadoğu ve yeni dünya düzenine karşılık ve buna Alternatif olarak bu Coğrafyada yaşayan bütün halkların yaşam umudu olacak olan

Demokratik Özerklik ve yeni bir inşa süreci ile, yaratılmak istenen kapsamlı bir proje olarak İmar edilmeli ve yaratılmak yaşam biçimine, oluşturulmak istenen Demokratik Topluma hizmet edilmesi gereği bu kongremizin temel yaklaşımı ve perspektifidir.

Sendikal mücadelede tek amacımız Ekonomik ve Özlük hakları temelinde Sendikacılık yapmak değildir. Özgürlükçü ve Demokratik mücadele Ahlakına Uygun Toplumsal, Sınıfsal ayrıca Temelde ve siyasal yaşamda yaratılmak istenen değerlere katkı sunmak, Toplumsal sorunlara mücadele etmek, yeri ve zamanı gelince hesap sormaktır.

Konfederasyonumuz ve sendikamız, kamu emekçilerinin hak ve özgürlükleri ile demokrasi mücadelesini bir bütün olarak ele alır ve politikalarını bu doğrultuda geliştirir. Bugüne kadar sendikamız Tüm Bel-Sen demokratikleşme taleplerinin yaşam bulması için mücadele vermekten çekinmemiştir” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra iki liste halinde girilen seçimde Tahir Tekinalp oyların 55 oy alırken, 2. Listedeki Cevdet Bora 25 oy aldı.

1. Listede yer alan Tahir Tekinalp, Zeki Ergüder, Şükrü Çelik, Cuma Balin ve Yalçın Dara 55 oy alarak Tüm-Bel-Sen Yüksekova temsilciliğine seçildiler.Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3018 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim