• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Tuncelili öğrenciler, Hakkarili öğrenciler için örüyor

Tuncelili öğrenciler, Hakkarili öğrenciler için örüyor
Tunceli'de ilkokul öğrencileri, Hakkari'de zor şartlar altında eğitim gören arkadaşları için yoğurt kovaları yardımıyla atkı örmeye başladı. Atkıları tamamlamasının ardından Hakkari'deki öğrencilere hediye edileceği öğrenildi.

Sosyal medyada öğretmen Fatma Ayan tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Köy Okulları Yardım Projesi"ne Tunceli'den merkez Atatürk ilköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencileri destek verdi.

Öğretmen Nilgün Özçelik'in koordinesinde Tuncelili öğrenciler, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Gelişen Köyü Koryürek Mezrası İlkokulu’nda zor şartlarda eğitim öğretim gören çocuklar için atkı örmeye başladı. Öğrenciler atkıları, boş yoğurt kovaları yardımıyla pratik bir şekilde yapmayı da öğrendi.

15 gün önce başlatılan etkinlik kapsamında 16 öğrenci şu ana kadar 22 atkıyı tamamladı. Öte yandan öğrenciler için kırtasiye malzemeleri de toplandı. Atkı ve kırtasiye malzemelerinin Tuncelili öğrencilerinin duygularını ifade ettikleri mektuplarla birlikte köy okuluna gönderileceği belirtildi. 

Başlattıkları projeye ilişkin bilgi veren öğretmen Nilgün Özçelik, “Türkiye genelinde Fatma Ayan adlı öğretmenimizin başlatmış olduğu bu projeye biz de destek olmak istedik.

Öğrencilerimizle birlikte yoğurt kovasının yardımıyla atkılar yaptık. Bu atkılarımızı ihtiyacı olan okullara göndermek istiyoruz. Bu noktada velilerimiz çok güzel destek oldular. Öğrencilerimiz, atkıları çok istekli bir şekilde yaptılar” dedi. 

Çalışmaya 16 öğrenciyle başladıklarını ifade eden Özçelik, “Bazı öğrencilerimiz çok istekli oldukları için birden fazla atkı yaptı.

Şu anda elimizde 22 tane atkımız var. Bazı öğrencilerimizin henüz tamamlamadıkları atkılar var. Bu sayı artabilir. Atkılarımızı bitireceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin aldıkları birtakım kırtasiye malzemeleri de var. Doğu’da, Güneydoğu’da ihtiyacı olan okullara bunları göndereceğiz” diye konuştu. 

Öğrencilerden Asmin Yağmur Kaya projeyi çok güzel bulduğunu belirtirken, Doruk Munzur Tulga projeye sayesinde dayanışmayı öğrendiklerini hem de yeni arkadaşlar edineceklerini kaydetti. 

Diğer öğrenciler de küçük elleriyle kalplere dokunmak istediklerini, kış koşullarının ağır geçtiği yerdeki arkadaşlarına yardımcı olmaktan mutlu olduklarını aktardı. İHA

kadinlar-002.jpgkadinlar-2.jpgkadinlar-3.jpg

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim