• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Turan:Sur'a kayyum atanıyor ses Çanakkale'de çıkıyor

Turan:Sur'a kayyum atanıyor ses Çanakkale'de çıkıyor
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, belediyelere kayyum atanmasını değerlendirirken, "Hatta o kayyum az, onların partisine (HDP) de onların kapısına, zihnine de kayyum atanmalı diye düşünüyorum" dedi.

Turan, partisinin Çanakkale İl Başkanlığı'nın Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, 28 belediyeye yeni ‘görevlendirme' yapılması ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne demek bu? Biz şöyle bir şey mi yaptık, seçim oldu, seçimi beğenmedik, beğenmediğimiz seçime de kayyum atadık. Böyle mi oldu? Hayır. Ne oldu? Seçim oldu, seçimden sonra 2 yıla yakın zaman geçti. İdareler soruşturma açtı, uyardı.

Gittiler, geldiler. Sen terör örgütüyle olan ilişkini utanmadan, sıkılmadan kamu gücüyle yasal hale getirmeye çalışırsan, devletin aracıyla, siyah plakasıyla bomba taşıyıp hendek kazar, onlara para aktarmaya devam edersen oraya kayyum atamak bizim boynumuzun borcudur.

'Hatta o kayyum az, onların partisine de onların kapısına, zihnine de kayyum atanmalı' diye düşünüyorum.

Kayyum atanacak tabii ki. Ama kötü olan şu, kayyum Sur'a atanıyor, ses Çanakkale'den çıkıyor. Kayyum oraya atanıyor, ses buradan çıkıyor. İsyanımız buna. Biz Türk ve Kürt kardeşliğini bilen insanlarız.

Biz Hakkari ve Şırnak'ın kaderinin bir olduğunu bilen insanlarız. Ama gördük ki son dönemde Çanakkale'de de milli olmayla ilgili bir sınav var. Herkes yerini, safını net ortaya koyacak. Terörün yanında mısın karşısında mısın kardeşim?"

Ne olmuştu?

Çanakkale Olay gazetesinden Seçkin Sağlam’ın haberine göre, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sur Belediyesi ile imzalanan "Kardeşlik Protokolü"yle ilgili açıklama yaptı.

Gökhan, “Biz kayyumlarla kardeş falan olmayız. Çanakkale halkı Sur halkı ile kardeştir.

Bu kardeşlik kurulmuştur ve ilelebet devam edecektir. Biz demokrasilerde kayyumların halkı temsil etmediğine inanırız. Kayyumlar demokrasilerde halkı temsil edemez. Halkı seçilmiş olan insanlar temsil eder” dedi.Basından

Bu haber toplam 3173 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim