• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Türk’e saldırı barış'ın engeli mi?

Abdurrahman Keskin

2010’da Samsunda DTP eski genel başkanı sayın Ahmet Türk’e yapılan saldırının yenilenmesini nefretle ve de şiddetle kınıyoruz. Hakkari Halkın Sesi Gazetesi olarak nereden, nasıl ve kimden gelirse gelsin her tür saldırıların iğrenç, ilkel ve bir o kadarda zavallı olduğu düşüncesindeyiz. Alçakça yapılan bu saldırıyı sadece beyinsiz olanlar beğenir ve sessiz kalır.

Beyinsiz derken insanlık duygu, düşünce ve erdemlilikten nasiplenmeyen insanların yani mahlukların işidir deriz. Bu saldırıya basit bir bireysel eylem veya suç deme imkanı yoktur. Bu eylemi gerçekleştiren kişinin elbette güvencesi olması gerekir. Ancak aynı saatte hükümet ve muhalefet birden olayı kınadıklarını söylediler.

Aynı saatte Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkü arayarak ABD’de iken tepkilerini ortaya koydular. Ülkenin 4 bir yanında tepkiler bir birini takip etti. Özellikle Sayın Ahmet Türk’e olan saldırı, üzüntüyü, her kesimde ve her çevrede bir kat daha arttırdı. Çünkü Ahmet Türk bu ülkede hem dışardan hem içerden fitne yaratarak Kürtleri ve Türkleri bir birine düşürmeye çalışanların önünde aşılmaz bir settir.

Çünkü Ahmet Türk çıkarılmaya çalışılan kardeş kavgasının önündeki çelik yapılı bir duvardır. Çünkü Ahmet Türk bu ülkede yaşayan farklı kökenlere sahip ve farklı inançlara sahip insanların kardeşçe barış içinde yaşamalarının gereğini ve de zorunluluğunu en çok savunan liderdir.

Çünkü Ahmet Türk bu ülkenin ve milletin bölünmezliğine inanan, önemseyen, bir anlayışın yorulmaz bekçisi ve savunucusu ve de sigortasıdır. Kürt sorununun barış ve demokrasi içerisinde çözüleceğini savunmaya özen gösteren bir devlet adamıdır. Sayın Türk. Her türlü şiddetin, kavganın karşısında kale gibi duran bir kişiliğe sahiptir Sayın Ahmet Türk. Bu saldırlar Türk ve Kürt halkının kardeşliğine, barışına, yapılan saldırılardır. 

Bu saldırılar ülkede huzurun, refahın, kalkınmanın, gelişmenin, kardeşliğin gelişmesinden Rahatsız olanların iğrençliği ve ilkelliğidir. Ne kadar güçlü bir birliktelik yaşama duygusuna sahibiz ki, düşmanlar dışardan mahluk yapılılar içerden ellerinden geldiğince çalışıp saldırıyorlar yinede Türkler ve Kürtler arasında fitne yaratamıyorlar. Çünkü Sayın Ahmet Türk hem üzücü-üzücü olduğu kadarda alçakça meydana gelen saldırıdan hemen sonrada her ketsen aklıselim ile hareket edilmesini istedi.

Herkese tahriklere ve provokasyonlara uyulmamasını istedi. İşte Sayın Ahmet Türkü büyütende bu anlayışıdır. Sayın Türk’ün bu erdemli, onurlu sağduyulu açıklamalarını da takdirle karşılayan halkımız adına yanında olduğumuzu ve kutladığımızı açıklıyoruz.

Bu yazının üst bölümünü Sayın Ahmet Türk’ün Samsun’daki 2010 Nisanında uğradığı saldırıdan sonra yazmış ve yayınlanmıştım. Neden Ahmet Türk’ün saldırılara hedef seçildiğini şimdi daha iyi anlıyoruz. Başbakan BDP ve seçilmişlerle müzakerelere devam edeceğiz dediği bir dönemde Ahmet Türk’e  saldırının yenilenmesi olağan üstü dikkat çekicidir. 2010 Nisan’dan sonra 2012’deki Mart saldırı tarihi fevkalade önem taşımaktadır. Bu halkın barışa kardeşlik duygusuna yüz tuttuğu günlerde dikkat çekici eylemler yapılıyor.

Ve de yukarıda nedenlerinin çok önem arz ettiği kişide odaklanması da düşündürücüdür.

- Saldırıyı nefretle ve şiddetle bir kez daha kınıyoruz.

- Saldırıya sevinen veya destek verenleri ilkel, ilkel olduğu kadar da zavallı olarak nitelendiriyoruz. Bu saldırılar her türlü insanlık anlayışı, terbiyesi vede insanlık davranışlarının ölçüleri dışındadır diyoruz. Kim hangi tahrik, senaryo ve provokasyonlarla ortaya çıkarsa çıksın bu ülkede bu halk demokrasi mücadelelerini akılla hoşgörü ile kardeşçe sürdürecektir. Bu ülkede insanlar mutlaka barışı, kardeşliliği, birlikteliği sürdüreceklerdir.

Hakkari’den herkese sesleniyoruz bu tür saldırıların arkasına sığınanlar sevinmesinler ne Ahmet Türk nede onun yandaşları ilkel mahlukların saldırılarını kale alıp huzur, asayiş ve kardeşliğe zarar vermeye müsaade etmeyeceklerdir. Sayın Türk’e geçmiş olsun der, bu menfur saldırıyı kınar, ülkemize, halkımıza barış, kardeşlik ve mutluluk dileriz.

Bu yazı toplam 3380 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim