• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

‘Türkiye IŞİD’den arındırılmış bölgeyi Kürtler birleşmesin diye istiyor’

‘Türkiye IŞİD’den arındırılmış bölgeyi Kürtler birleşmesin diye istiyor’
‘Türkiye IŞİD’den arındırılmış bölgeyi Kürtler birleşmesin diye istiyor’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskovskiy Komsomolets gazetesine konuştu.

Sputnik News’in haberine göre, Türkiye’nin Rusya Su-24 uçağını düşürmesiyle ilgili, “Bunun kifayetsizlik olduğunu fark etmiştik, fakat aklıselimin eninde sonunda üstün gelip Türklerin bizim komşu olduğumuzu ve onlara kişisel olarak kötü hiçbir şey yapmadığımızı, aksine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in belirttiği gibi, birçok şeye göz yumduğumuzu fark edeceğini düşündük” dedi.

Lavrov, ‘Rusya’nın olanlara göz yummasına değer miydi?’ sorusuna, “Belki de. İyilik yap, denize at demişler. Bu durumda Türkiye yönetiminin gerçek dünya ile bağlantısının tamamen koptuğunu söylemek kısmen açıklayıcı olabilir” dedi.

‘ABD öncülüğündeki koalisyon izin vermez’

Lavrov, Türkiye’nin Suriye’de kara operasyonu düzenlemesinin mümkün olup olmadığı sorusuna ise “Buna pek ihtimal vermiyorum. Türkiye’nin dahil olduğu ABD öncülüğündeki koalisyon böyle yeterince iyi düşünülmemiş planlara izin vermeyecek” yanıtını verdi.

Lavrov Türkiye’nin SuIriye sınırındaki altyapı çalışmalarını artırmasını ise ‘küçük provokasyonlar’ olarak niteledi ve “Yine de böyle eylemler gerçek anlamda bir işgal olarak tanımlanmaz” ifadesini kullandı.

‘Kürtlerin güç birliğini engellemek istiyor’

Lavrov, Türkiye’nin Suriye’de ‘IŞİD’den arındırılmış bölge’ oluşturulmasının uluslararası hukuk prensiplerinin ihlali anlamına geleceğini ve gerilimi artıracağını belirterek, Türkiye’nin böyle bir bölge oluşturmak istemesinin nedeninin Kürtlerin güçlerini birleşmesini engellemek olduğunu söyledi.

Lavrov, “Türkiye için kabul edilemez bir şey. Zira bu gerçekleşirse Türkiye’nin Suriye’ye militan gönderme ve onlardan kaçak ürünler alma ihtimali ortadan kalkmış olacak” dedi. İMC

Bu haber toplam 2159 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim