• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye kuyumcuları toplantılarını Hakkari'de yaptı!

Türkiye kuyumcuları toplantılarını Hakkari'de yaptı!
İstanbul Kuyumcular Odası öncülüğünde Hakkari’ye gelen yaklaşık 100 kuyumcu, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda kuyumcu esnafın sorunlarını dinlemek üzere bir toplantı düzenledi.

İstanbul Kuyumcular Odası öncülüğünde Türkiye'nin 7 bölgesinden yaklaşık 100 kuyumcu,  İstanbul, Diyarbakır, Antalya, Trabzon ve Van’ın ardından kuyumcular birliği toplantısı için dün Hakkari’ye gelmişlerdi. 

Hakkari Valiliği önünde davul zurnalarla karşılanan heyet temasları kapsamında esnafı ziyaret ettikten sonra;  Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı Toplantı salonuna geçerek kuyumcu esnafının sorunlarını tartıştı.

Toplantıda söz alan HATSO Başkanı Servet Taş, bu toplantının Hakkari’de yapılmış olmasının önemine dikkat çekti ve kuyumcu temsilcilerine Hakkari’nin sosyo kültürel yapısı, ekonomisi ve turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. 

Konuklara Hakkari’ye gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle teşekkür eden Taş; “Bugün Hakkari için çok özel bir gündür. Bizlerle bu anı paylaştığınız için gerçekten heyecanlı ve mutluyuz.

Bize bu heyecanı yaşatan ve şuan aramızda bulunan sizler ve çok değerli arkadaşım işadamı Sabahattin Baş’a teşekkür ederim” diye konuştu.   

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı ferda Erdem, Diyarbakır’da başlattıkları toplantı serisinin son halkasını Hakkari’de yaptıklarını ve Hakkari’de sıcak bir şekilde karşılandıklarını söyledi 

Böyle bir toplantı vesilesi ile Hakkari’ye gelmelerinin çok anlamlı olduğunu anlatan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayır İşler; ise; “Kuyumcuların sorunlarını içeren bu taslağı hazırlayıp bakanımızın önüne koyduk. Ülkenin içinden geçtiği süreç çok sıkıntılı bir süreçti.

Bir taşta iki kuş vurmak diye bir şey var. Bu toplantının Hakkari’de olması beklide dostluğa kardeşliğe; birliğe beraberliğe yol açar diye düşündük.

81 ilin oda ve dernek başkanın burada olması çok önemli inşallah hayırlara vesile olur. Sayın Cumhurbaşkanımıza randevu talebimiz var inşallah bizi kabul ederler” dedi. 

İstanbul Borsagold yönetim kurulu başkanı Hakkarili işadamı Sabahattin Baş ise “Hakkari’de yetişmiş bir tüccar çocuğuyum. Kendim de tüccarım.

Şuanda bir iş adamıyım. Hakkari’ye olan vefa borcumu böyle yerine getirmek istedim. Kuş uçmaz kervan geçmez olarak bilinen Hakkari’ye Türkiye’nin en elit kesimini getirdim. Kuyumcular birliği ayağını buraya taşıdım.

Hakkari kültürünü anlattığım dostları bu kültür ile tanıştırdım. Bu kadim bölge ilk defa elit bir topluluğu karşılıyor. Valiliğin önüne geldik. Belediyeye geçtik. Sokaklarda gezdik. Öncelikle barış istiyoruz. Barış hasıl olursa her şey olur. Barış olursa işadamlarımız da gelip buralara yatırım yapar.

Zenginlerimiz de buralardan göç etmez. Silahların konuştuğu bir ortada yatırımdan söz etmek mümkün olmuyor. Para ve ekonomi savaşı sevmez her zaman huzurlu bir limanı sever. Eğer barış gelirse ekonomi de gelir” dedi. 

Kuyumcu temsilcileri akşam saatlerinde ise Sibar Otel’de verilen yemekte bir araya gelirken; değişik illerin oda ve dernek başkanları organizasyonun ev sahibi olan İstanbul Borsagold yönetim kurulu başkanı Hakkarili işadamı Sabahattin Baş’a plaket verirken; Baş da konuklarına Hakkari kilimi ve balının da aralarında bulunduğu çeşitli hediyeler verdi. Hakkarihabertv.com

hatso-1-005.jpghatso-3-002.jpg

kuyumcular-m.jpg
 

Bu haber toplam 3681 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim