• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye'den skandal rapora sert tepki!

Türkiye'den skandal rapora sert tepki!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Avrupa Parlamentosunun Türkiye kararı ile ilgili, "Asılsız iddialara ve iftiralara dayanan bu karar söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına almaktadır.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda kabul edilen Türkiye kararı ile ilgili soru üzerine, "Avrupa Parlamentosunun (AP) AB Komisyonunun 2016 Türkiye Raporu’na ilişkin kararı, 6 Temmuz 2017 tarihinde AP Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

Taraflı ve objektiflikten uzak şekilde belirli çevrelere hizmet etmek üzere hazırlandığı anlaşılan söz konusu kararın ilişkilerimize olumlu katkısının olmayacağı açıktır" karşılığını verdi.

Bu kararın kısa bir süre içerisinde üç AB Komiseri’nin Türkiye’yi ziyaret ettiği ve her iki tarafın da ilişkileri geliştirmek için çaba sarfettiği bir döneme denk gelmesinin ayrıca talihsiz bir gelişme olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, "Türkiye-AB ilişkilerinin temeli ve ülkemizin stratejik önceliği tam üyelik olup, bu hususta en önemli araç katılım müzakereleridir.

AP’nin müzakerelerin ve fonların askıya alınmasına dair benimsediği dil teşvik edici ve yapıcı olmaktan uzaktır. Kararda insan hakları alanında ülkemize haksız eleştiriler yöneltilirken, bu konuların istişare edilmesinin doğru yolu olan yargı ve temel haklarla ilgili 23. ve adalet, özgürlük ve güvenlik başlıklı 24. fasılların müzakereye açılması yönteminin siyasi nedenlerle engellenmiş olmasına değinilmemesi açık bir çelişkidir.

Benzer şekilde ülkemizin zor bir dönemden geçmekte olduğu hususu zayıf ifadelerle de olsa teslim edilirken, müzakere eden aday ülke olan ve önemli bir ortak olarak görülen Türkiye’den hak ettiği desteğin esirgenmesi, çelişkili yaklaşımın ve vizyon eksikliğinin bir diğer göstergesidir.

Asılsız iddialara ve iftiralara dayanan bu karar söz konusu kurumun itibarını ayaklar altına almaktadır. Bu karar tarafımızdan yok hükmünde sayılmaktadır" diye konuştu.İHA

Bu haber toplam 2254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim