• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye'nin ilk seyyar sırat köprüsü yeniden kuruldu

Türkiye'nin ilk seyyar sırat köprüsü yeniden kuruldu
Hakkari Çimenli köyünde vatandaşların tarım arazilerine ulaşabilmek için Zap Suyu üzerinde yeniden sırat köprüsü kurma çalışması başlattı.

Türkiye’nin ilk seyyar  sırat köprüsü konumunda bulunan Çimenli köyü’ndeki sırat köprüsü Zap suyu debisinin düşmesi ile birlikte yeniden kurulmaya başlandı.

Şehirden 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde kentin meyve ve sebze ihtiyacının büyük bir bölümünün karşıladığı Çimenli köyünün Seyitler Mahallesi sakinlerinin Zap Suyu üzerinde ulaşımlarını sağlayan seyyar köprü, adeta çileye neden oluyor.

Zap Suyu’nun karşı tarafında bulunan tarım arazilerine ulaşmak için kullandıkları 45 metre uzunluğundaki seyyar köprüyü debi yükselince kaldırıp, debi azalınca da yeniden kuran köylüler Zap suyuna adeta meydan okuyorlar.

Türkiye’nin en hızlı akan akarsuyu olan ve bu yıl 7 kişinin ölümüne neden olan Zap suyu üzerinde tahtalarla sırat köprüsü inşa eden köy sakinleri görenleri hayrete düşürdü.  Çimenli köyü Seyitler Mahallesi sakinleri ise daha önce valilik tarafından Zap Suyu üzerinde bir asma köprünün yapıldığını, ancak suyun yükselmesiyle birlikte yerle bir olduğunu belirttiler. Köylüler,”Suyun karşı tarafından tarım arazilerimiz bulunuyor.

Zap Suyu’nun debisinin düşmesiyle birlikte 45 metre uzunluğunda tahtalardan köprü yapıyoruz. Suyun debisi yükselince de tekrar seyyar köprüyü kaldırıyoruz. Yetkililerden buraya bir asma köprü yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular. 

Zap suyu debisinin düşmesi ile birlikte köylüler tarafından yeniden kurulan sırat köprüsü yolda geçen bir vatandaş tarafından fotoğraflandı. Küçük yaştaki çocukların ise tehlikeyi görmemezlikten gelerek yapılan sırat köprüsünün üzerinden karşıdan karşıya geçmesi de gözlerden kaçmadı. Haber: Ferhat Reisoğlu/Hakkarihabertv.com

sirat-koprusu-m.jpgsirat-koprusu-1-001.jpg
 

Bu haber toplam 5389 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim