• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Türkmen doktor Çukurca’da sağlık taraması yaptı

Türkmen doktor Çukurca’da sağlık taraması yaptı
Hakkari’nin Çukurca Devlet Hastanesnde gönüllü olarak görev yapan Irak Türkmenleri Dernekler Federasyonu ve Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Aydın Beyatlı, Çukurca'da sağlık taraması yaptı.

Hakkari’nin Çukurca Devlet Hastanesnde gönüllü olarak görev yapan Irak Türkmenleri Dernekler Federasyonu ve Yurtdışındaki Iraklı Doktorlar Derneği Başkanı Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Aydın Beyatlı, Irak sınırının sıfır noktasında yaşlıları göz taramasından geçirerek, Ramazan paketi yardımında bulundu.  

Çukurca Devlet Hastanesinde gönüllü olarak görev yapan ve aslen Kerküklü olan Opr. Dr. Aydın Beyatlı ile ağabeyi olan Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Beyatlı, Çukurca’daki bazı yaşlıları evlerinde ziyaret ederek göz taramasından geçirdi. Yaşlılarla bir süre sohbet eden Opr. Dr. Aydın Beyatlı, göz muayenelerini yaparak, gerekli olanlara reçete yazdı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Aydın Beyatlı, Çukurca halkının çok cana yakın olduğunu ifade ederek, “Çukurca’ya gönüllü olarak bir aylığına geldim. Geldiğimiz için de bütün göz aletlerimizi ve modern cihazlarımızı Çukurca Devlet Hastanesine bağışladım. Gerçekten bundan sonra gelecek olan göz doktorları çok ciddi bir şekilde Çukurca halkına hizmet verecektir.

Buradaki insanları iyi tanıyanlardan biri benim, çünkü Irak’taki köylerimizin sağlık alanında çok ciddi sıkıntıları var. Elimizden geldiği kadar 3-4 ayda bir Irak’a gidip hizmet vermeye çalışıyoruz ve sağlık sektöründeki bu büyük yaraya mehlem olmaya çalışıyoruz.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Çok yaşlı olan ve hastaneye gelme şansı olmayan hastalar var. Son gittiğimiz kişi 101 yaşındaydı. Bu insanların ayağına giderek hizmet etmek için uğraştık” dedi.

  “Et tırnak gibiyiz, oynanan oyunlara izin vermeyelim”
  Hiçbir ayırım yapmadan Kürtlerle et tırnak gibi olduklarını belirten Beyatlı, “Biz Irak Türkmenleri olarak burada yaşayan Kürt kardeşlerimizle et tırnağız.

Her ne kadar büyük oyunlar oynansa bile, bu konuda başarılı olamayacaklarını göstermek için derneklerimiz bünyesinde birer Ramazan paketi hazırladık. Buradaki insanlara elimizden geldiği kadar sunmaya çalıştık. Hedefimiz, burada kardeşliği Kuzey Irak’ta ve Irak’ın genelinde yapılan bu ayrımcılığı ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullandı.
  
  “Biz Kürtlerle kardeşiz”
  Kürtlerle kardeş olduklarını belirten Beyatlı, şöyle konuştu:  “Irak’a refahı getirmek için mutlaka birliktelik içinde hareket etmek lazım. Burası da önemli bir ortamdır. Çukurca’da da mutlak ve mutlak Hakkari’de de ve diğer Güneydoğu bölgesinde de kardeşlik hakim olacak.

Allah’ın izni ile hiçbir oyun burada başarılı olmayacak, kardeşliğimiz bütün oyunların önüne geçecek ve Allah’ın izni ile bu kardeşlikle bu bölgeye sağlık alanında ve diğer tüm sektörlerde ihtiyaç olan her şeyi getireceğiz. Çukurca’daki insan da İstanbul’daki ve Avrupa’daki insan kadar değerlidir. Bu nedenle hep birlikte çalışacağız ki buradaki insanlar da refaha kavuşsun.”

Beyatlı, sağlıkçı olarak denizde damla misali bir hareket başlattıklarını ve bundan sonrasının da geleceğini sözlerine ekledi. Haber: Feyzullah Taş

doktor-beyatli-3-001-001.jpgdoktor-beyatli-1-001-001.jpgdoktor-beyatli-2-001.jpgdoktor-beyatli-4-001.jpg

Bu haber toplam 3628 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim