• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Üniversitemizin engelliye engeli

Mesut Keskin

2007 yılında ilimize üniversitenin gelişi tüm Hakkari halkında olduğu gibi şahsım ve temsil ettiğim Bedensel Engelliler Derneği  üyeleri tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bir ilde üniversite; bilimin odağı,istihdam,sosyal çehrenin değişimi gibi olumlu etkenlerin oluşumu anlamına gelmektedir.

 

Görevim icabı il dışında sık sık  katıldığım toplantıların büyük bir bölümünü o ilin üniversitelerinden akademisyenler oluşturmaktadır.Ya da sadece üniversitelerin organize ettiği toplantılara katıldığım zamanlarda yine o ilin üniversitesinin  kampüsünde gerçekleşmiştir. Biz Hakkari halkı olarak yaklaşık beş yıldır maalesef sadece ismen kağıt üzerinde bir üniversiteye sahibiz.

 

Bir üniversite hayal edin beş yıldır bir kampus alanı oluşturamadı sırf araziyi ucuza kapatalım diye heyelanlı bir araziye bir servet yatırılmasına rağmen. İlde istihdam bekleyen sayısız işsizimize istihdam sağlayacak ayrıca bir çok alanda akademik araştırmaların yapılacağı bir kampus Hakkari’de  halen yok.Elbette kampusun olmayışı nedeniyle kendi ilinde okuyabilecek bir çok üniversite öğrencimiz sırf bu yüzden  çeşitli illerde okumak zorunda kaldı.

 

Mevcut soruna karşı tek çözümleri ise  olmadık yerlerden olmayacak binaları ya satın alıyorlar ya da kiralıyorlar.Beş yıldır bu sebepten dolayı Üniversitemiz herkesten ve her kesimden tepkiler almakta ancak vurdum duymazlık ayyuka çıkmış.Bedensel Engelliler Derneği adına çok önceleri ilde yaşayan engellilerin sorunlarını anlatmak ve çözüm için Üniversitemizden destek istediğimde Üniversitemizin engelliler için yapmaya çalıştığı abuk-sabuk ve şaibeli bir sınavı REKTÖRLÜĞÜN SINAV FİYASKOSU başlıklı yazımda değinmiştim.

 

Yakın tarihte Gençlik Spor Bakanlığının 81 ilde ilk defa kurum ve STK’lardan Proje kabulü yaptığını öğrendim.Bizlerde Hakkari Sümbül Engelliler Spor Kulübü adına bir proje hazırlamak üzere harekete geçtik.Projemizi itina ile ama bin bir zahmetle hazırladık.Projenin içeriğinde ilimize yedi ayrı ilden davet edeceğimiz Engelliler Basketbol takımlarından oluşacak bir turnuva organizasyonu hazırladık.

 

Hem içeriği ile hem  görünürlülüğü hem de proje dili olarak  bir ilk olacağı açık ve kabul edilme olasılığı yüksek görünen bu projeye  bir arkadaşımızı önerisi üzerine Üniversitemizi proje ortağı olarak düşündük,bu ortaklığın projemizin değerlendirme sürecine katkı sunacağı hiç şüphesizdi.

 

İlde beş yıldır kendi sorumlulukları çerçevesinde bir arpa boyu yol alamayan ve devamlı eleştirilerin hedefinde olan ilimizin temsili ve menfaatleri için herhangi elle tutulur ne bir projesi ne de akademik bir çalışması olan Üniversitemiz için de bu projenin ortağı olmak en azında küçükte olsa olumlu bir adım olur düşüncesindeydik. ncak yanıldık fakat şaşırmadık projemiz ortaklık beyannamesinin imzalanması için tam iki gün rektörlüğümüzün ofislerinde geldi gitti ancak imzalanmadan bize geri geldi. Nedeni yok zaten neden ne olursa olsun bu projenin kabul edilmesinden daha önemli olamazdı. Çünkü bu proje ilimizde yaşayan sayısız engellimiz için son derece önem arz etmektedir.

 

Üniversitemizin bu keyfi muamelesi yüzünden biz neredeyse projeyi ilgili bakanlığa ulaştıramayacaktık.Hemen bir gecede üniversitemizi proje ortaklığında çıkardık ve kargo araçlarını kaçırdığımız için Ankara’ya giden bir ağabeyimize rica ederek gönderdik,ondan sonra da özel bir kurye kiralayarak  evrakı başvuruların bitimine bir saat kala ilgili bakanlığa yetiştirebildik. İşte çok eleştirilmekten yakınan hiçbir suçum günahım yok diyen, bir engelli projesine dahi çekinceli yaklaşan bilimin odağı üniversitemiz bir engelli faaliyetine mevcut tutumu.    

 

Bu yazı toplam 5584 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim