• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Üzümlü sınır kapısında yeni düzenleme

Üzümlü sınır kapısında yeni düzenleme
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, çeşitli temaslarda bulunmak Çukurca Üzümlü sınır kapısı için yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yüksekova'da ilk önce Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet’i makamında ziyaret eden Hakkari Valisi Yakup Canbolat’a İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Halil İbrahim Engin, Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da eşlik etti.

Ardından ilçe merkezinde vatandaşlarla tokalaşarak Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Canbolat, ilçeye yeni atanan cumhuriyet başsavcısını da makamında ziyaret ederek tebrik etti.

Eczaneler Sokağı’nda bazı iş yeri sahipleri Vali Canolat'ın yanına giderek sokakta yıllardır park halinde bekletilen zırhlı araçların hem işlerini olumsuz etkilediğini hem de sokaktaki trafiği engellediğini belirterek mağdur olduklarını ilettiler. Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canbolat, Yüksekova’daki yatırımlarla ilgili bilgiler vererek, "Köy içi düzenlemelerimiz var. Bu düzenlemeler için yaklaşık olarak 2,5 milyonluk bir kaynak tahsisimiz var.

Ancak KÖYDES'te 3 milyon küsür bir tahsisimiz var. Öğleden sonra da birkaç toplantımız olacak. Yüksekova’da neler yapabileceğimizi, nasıl yatırımlar gerçekleştirebileceğimizi oturup konuşacağız" dedi.
İlçede yapımı devam eden havaalanı hakkında da bilgi veren Canbolat, "Don olayı kalktığında firma gelip çalışmalara başlayacak.

Bu yıl içinde havaalanını faaliyete sokmayı hedefliyoruz. Çevre yoluna ilişkin yatırımlar devam edecek. Dağlıca yolu düzenlemeleri devam edecek" ifadelerini kullandı. Son olarak yeni açılan sınır kapılarına da değinen Canbolat, "Esendere Gümrük Kapısı sene sonu itibariyle bitirilmiş olacak. Derecik ve Üzümlü Sınır Kapısı’nda bina yapımlarını tamamladık.

Üzümlü’deki kapı için çevre yolu düzenlemeleri yapıyoruz. Derecik Kapısı hizmet binasını bitirdik ancak yol ve bina yok, onları da tamamlamaya çalışacağız. Umarım Yüksekova bu sene huzur ortamında alması gereken yatırımları alacak” dedi. İHA

Bu haber toplam 3980 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim