• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Abıyık'tan 24 Kasım Mesajı

Vali Abıyık'tan 24 Kasım Mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ulusları kurtaranların yalnız ve ancak öğretmenler olduğunu söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı 24 Kasım tarihi, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik mesleği, emek, özveri, sabır, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Bu açıdan düşünüldüğünde maddi olarak ölçülemeyecek kadar, özgün, değerli ve özel bir meslektir.

Cumhuriyetimizin erdemini öğreten, milletçe çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için kararlılıkla yürüyen öğretmenlerimiz, yetiştirdikleri öğrencilerini vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin ve insanlık meziyetinin kıymetli birer timsali olmalarını sağlamak için çok önemli bir görev yürütmektedirler.

Çocuklarımızın ufkunu açacak ve yeteneklerini ortaya çıkaracak bir eğitim anlayışına sahip olan öğretmenlerimiz, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev almaktadır. Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan öğretmenler, üstlendikleri bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahiptir. 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur. ” sözünde açıkça görüldüğü gibi müreffeh yarınların sorumluluğunu adeta fedakâr öğretmenlere yüklemiştir. Çağdaş uygarlık hedefi ile fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimsemiş olan öğretmenlerimiz; ilkeleri, düşünceleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkileyerek toplumun biçimlenmesinde birer meşale olmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim