• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık 2 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz

Vali Akbıyık 2 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz
Hakkâri Vali/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Halk Eğitim Merkezindeki kilim dokuma kursunu ziyaret ederek, 2020 yılında 2000 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz dedi.

Valimiz Sayın Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte ziyaret ettiği kurslarda kilim dokuyan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak yaptıkları el emeği göz nuru kilimleri yakından inceledi.

Kadınlarla bir süre sohbet ederek onların sorun ve sıkıntılarını yakında dinleyen Vali Akbıyık, yaklaşık 100 civarında usta öğretici olduğunu söyledi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kilim kursunu ziyaret ettiklerini söyledi.

Akbıyık,”Biraz önce çok güzel bir etkinlikle Dünya Kadınlar Günü kutlaması yaptık. Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Hakkâri kilimini dokuma kurslarını ziyaret ediyoruz. Hakkâri’de kadın hayatın her yerinde. Sanatta, sporda, meslek edindirme kurslarında Türkiye’ye örnek bir durum gösteriyor. Burada da el emeği göz nuru kilimleri dokuyan Halk Eğitim Merkezindeki bayanlarımız ile beraberiz.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Milli Eğitim Müdürlüğümüzün şu anda bin civarında kadına kilim kursları devam ediyor. Yaklaşık 100 civarı da usta öğreticilerimiz var. Bizim Hakkâri’de özellikle kadınların istihdama katılması işsizliğin önlenmesi anlamında Hakkâri kilime özel bir önem veriyoruz. Bunun içinde Sanayi Bakanlığı ile Doğu Anadolu kalkınma Ajansı ile bir proje yaptık.

Bu proje kapsamında hem 150 kadınımızı Hakkâri kiliminin dokunmasında çalıştırarak el dokuması Hakkâri kilimlerinin yaşatılmasını hem de nesilden nesile aktarılmasını sağlayacağız. Bu vesileyle kadınlarımız bir iş sahibi olacaklar.

Hakkâri kilimini tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız. Bunun yanında engellilere ve kadınlara dönük Hakkâri’nin el sanatlarını üreteceğimiz bir projemiz var. Burada da 100 civarında engelli ve kadınımızı çalıştıracağız. İnşallah bu projelerle toplam 250 kadın ve engelliye istihdam sağlayacağız. Bunun haricinde mayıs ayının başında bir tekstil fabrikası açılıyor.

 Orada da 300’ü kadın olmak üzere toplam 500 kişi istihdam edilecek. Ayrıca her mahallede de halı dokuma tezgâhları kurarak 2020 yılında 2000 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Bunun da yüzde 80’ni kadın olacak. Kadınlar Günü vesilesiyle bunu da buradan Halk Eğitim merkezindeki kadınların huzurunda söylemiş olalım. Ben el emeği göz nuru kilimleri dokuyan tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum." Daha sonra kadınlar, kendilerini ziyaret eden Vali Akbıyık’a kilim hediye ettiler.İHA

Bu haber toplam 4608 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim