• BIST 9548.09
  • Altın 2499.866
  • Dolar 32.4908
  • Euro 34.5788
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık 2. etap temel atma programına katıldı

Vali Akbıyık 2. etap temel atma programına katıldı
Hakkari Üniversitesi Zeynel Kampüsü’nün 2. etap temeli Vali İdris Akbıyık ve protokol üyelerini katılımı ile atıldı. Kıran Mahallesi’nde 603 bin metrekare arazi üzerinde kurulan Hakkari Üniversitesi’nin ikinci etap temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Baro Başkanı Zeydin Kaya, Müftü Faruk Gürbüz, HATSO Başkanı Servet Taş, iş adamlar, yüklenici firma yetkilileri, kurum müdürleri ve üniversite personelleri katıldı.

Açılış töreni öncesi kampüs alanını dolaşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’ten ikinci etap ile ilgili bilgi aldı.

 Kurban kesimi ve yapılan duaların ardından konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ikinci etapta eğitim fakültesi, kütüphane ve kültür merkezi olduğunu söyledi.

Hakkari Üniversitesinde çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini anlatan Vali Akbıyık, '' Üniversitenin birinci etap çalışmalarında sona gelindi.

Bir iki ay sonra birinci etap bitmiş olacak. Bu çalışmalar Hakkari'nin gelişmesi ve kalkınması için bu huzur ortamının akademik eğitimde pekiştirilmesi, desteklemesi anlamında eğitime, kültüre büyük katkı sağlayacaktır’ dedi.

HSY Yapı İnşaat A.Ş. ve Kam inşaat Ltd. Şti. İş Ortaklığı ile Eğitim Fakültesi ve Merkezi Kütüphane yapılacak.

Yüklenici firma yetkilileri ise, Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsünden 2. etabın başlaması ile birlikte eğitim fakültesi, kütüphane ve kültür merkezi ile alt ve üst yapı çalışmaları, 2 Kilometre yol, zemin iyileştirme çalışmaları, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının yapılacağını belirttiler. Açılış programı verilen yemek ile son buldu. Hakkarihabertv.com

universite-1-015.jpguniversite-2-006.jpguniversite-3-004.jpguniversite-4-002.jpg

Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim