• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Akbıyık, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi

Vali Akbıyık, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirdi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, YKS’de derece yapan öğrencileri makamında kabul ederek altınla ödüllendirdi.

 YKS’de  derece yapan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile birlikte Vali İdris Akbıyık'ı makamında  ziyaret ettiler.

Göreve başladığı ilk günden itibaren “Birinci meselemiz eğitimdir, eğitim ilk önceliğimizdir” diyen ve bu amaca yönelik bir çok çalışma başlatan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili  İdris Akbıyık, YKS’de  derece yapan öğrencileri makamında kabul etti.  

Hakkari’de eğitim adına çok güzel gelişmeler olduğunu ifade eden Vali İdris Akbıyık, 2019-2020 Eğitim-öğretim yılında başlattığımız   ‘Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi’ ile fedakar öğretmenlerimiz tarafından birinci dönem içerisinde velilerimizin tamamına yakını ziyaret edilmiştir dedi.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


 Vali Akbıyık,"İlimizde başlattığımız “Bir Kitap, Bir İnsan”,  “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” ve “Her Çocuk Bir Etkinlik” projeleri tüm okullarda uygulanmış, çok güzel sonuçlar elde edilmiştir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında toplam 213 dersliğe Fatih Projesi Kapsamında Akıllı Tahta takılmış olup 2020-2021 Eğitim Yılına hazırlık kapsamında 386 dersliğe daha akıllı tahta kurulması planlanıyor. 2020 Yılı yatırım programı kapsamında ilimiz genelinde 5 okulumuz (120 derslik ) ve 2 pansiyon (400 kişilik) bitirilmiş olup 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına hazır hale getirilmiştir.

Pandemi dönemi öncesinde düzenlenen sportif ve kültürel faaliyetlere katılım oranımız artmış ve bu alanlardaki yarışmalara katılan birçok öğrencimiz derece almıştır.

Pandemi nedeniyle 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitim sürecinde “Evdeyiz, Birlikteyiz” projesi uygulanmaya başlanmış ve ‘Uzaktan Eğitim Yakından İlgi’ prensibi ile öğrencilerimize her türlü destek sağlanmıştır. Özveri ile yürütülen tüm bu çalışmaların sonucunda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Hakkari için oldukça verimli bir yıl olmuştur.

 Türkiye geneli yapılan TÜBİTAK projeleri yarışmasında ilimiz birçok ili geride bırakarak 40. Sıraya yükselmiştir.  Liselere Geçiş Sınavında bir önceki yıla göre yüksek puan alan ve yüzde onluk dilime giren öğrenci sayımız artmıştır. 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarına göre Tıp, Hukuk, Eczacılık gibi bölümlere yerleşecek öğrenci sayımız da önceki yıllara oranla daha fazladır.

Geride bıraktığımız dönemde Hakkari’de eğitim adına birçok başarılı çalışmalara ve projelere imza attık. Yoğun geçen bir yılın ardından ayrı ayrı başarı hikayeleri yazan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve paydaşlarımız sayesinde ilimizi geçen yıllara göre çok daha iyi yerlere taşıdık. Yeni eğitim öğretim yılında sağlıkla ve yepyeni projelerle buluşup çocuklarımız için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 Başarılı öğrencilerle tercihleri üzerine sohbet eden Vali Akbıyık, öğrencilere altın hediye etti. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 3864 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim