• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık, Covid-19 denetimi yaptı

Vali Akbıyık, Covid-19 denetimi yaptı
çişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen "Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" Hakkari’de de Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, başkanlığında Covid-19 denetimi yapıldı.

Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç , İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür  H. Salih Kaya, zabıta, sağlık, tarım ve emniyet personeli katıldı.

  Vali İdris Akbıyık, yolda geçen araçları durdurarak maske denetimi yaptı. Maskesi olmayanları ise uyararak maske takmaları konusunda uyararak maske verdi. Maske takmayan sürücülere ise cezai işlem uygulayacağını hatırlattı.

Vali Akbıyık ve beraberindekiler marketler, kuyumcu, toplu taşıma, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve Ticari taksiler durakları, gibi alanlarda covid19 denetimi yaptı.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi herkes için hepimiz için sağlık denetimlerini yaptıklarını söyledi.

Akbıyık,”Sayın içişleri bakanımızın talimatları doğrultusunda tüm birim amirlerimiz müdürlerimiz ve memurlarımız hepsi Hakkari’de alanlarda tüm işyerleri,  otobüs, minibüs, taksi durakları, berberler lokantalar, cafeler ve her taraftan Covid-19 denetimlerini yapıyoruz.

Denetimlerimiz sürekli devam ediyor bugün yaptığımız denetim ise en büyük denedimdir.  Amacımız vatandaşımızda biraz daha farkındalık oluşturmaktır. Covid belasının Hakkari’den gitmesini sağlamaktır.

Denetimlerde gördük Hakkari halkı esnaflarımız kurallar konusunda maske konusunda hijyen konusunda azami derecede dikkat ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Maalesef ülkemizde olduğu gibi burada da Covid vakaları devam ediyor artıyor.

Bizde Hakkari’de kuralara karşı hassasiyet göstermeye devam edeceğiz. Denetime katılan tüm birimlerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir hayat için Hakkari’de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim