• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Akbıyık, dinamik denetime katıldı

Vali Akbıyık, dinamik denetime katıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, başkanlığında İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında valiliklere gönderdiği "Dinamik Denetim Süreci" genelgesi doğrultusunda denetimler gerçekleştirildi.

Denetimlere Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Çevre Şehircilik Müdürü Nazmi Yakar, STK temsilcileri, polis ve zabıta ekipleri, sağlık çalışanları, muhtarlar ve ilgili kurum çalışanları katıldı.

Denetim öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de denetimleri devam ettiğini belirtti.

Tüm kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleri ile oda başkanları, muhtarlarla, Hakkari'de korona virüsü azaltmak için mavi bölgede kalabilmek için denetimleri tüm alanlarda sürdürdüğünü ifade eden Vali Akbıyık,  bildiğiniz gibi pazartesi günü Türkiye'nin genel durumu Sağlık Bakanımız tarafında açıkladığını söyledi.

Vali Akbıyık,” Hakkari olarak biz mavi bölgedeyiz. Maalesef Hakkari'de de son iki haftadır vakalarda artış söz konusu. Biz mavi bölgede kalabilmek için Hakkari halkı ile beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Bilim Kurulunun önerileri ile Sağlık Bakanımızın, İçişleri Bakanımızın genelgeleri doğrultusunda 1000 kişi ile bugün tüm ilçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz Hakkari'nin mavi de kalması ve sağlıklı kalmasıdır'' dedi.

Vali Akbıyık, ve beraberindekiler, toplu taşıma, kuyumcu, lokanta,  lavaş ekmek fırınları, manav ve birçok yerde denetimler yaparak maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallara dikkat edilmesi uyarısında bulundular.  Vali Akbıyık’ın yanına gelen bazı vatandaşlar ise, sorun ve sıkıntılarını rahatlıkla Vali’ye anlatmanın mutluluğunu yaşadılar.

Denetimler kent merkezinde oluşturulan 14 ekiple devam etti. Haber: Feyzullah Taş

vali-denetim-1.jpgvali-denetim-2.jpgvali-denetim-foto.jpgdsc_3601.jpg

 

Bu haber toplam 1877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim