• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık, eğitim öncelikli meselemiz

Vali Akbıyık, eğitim öncelikli meselemiz
Hakkari Valisi Ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, göreve geldiği ilk günden itibaren, eğitim öncelikli meseleleri olduğunu söyledi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Fen Lisesinde kurulan Bilişim laboratuvarı ,Konferans Salonu, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Bilim-Sanat Atölyesi, Robotik Kodlama ve Z Kütüphanesi açılışını yaptı.  

Açılışta gazetecilere açıklamada bulunan Hakkari Valisi Ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, göreve geldiği  ilk günden itibaren, eğitim öncelikli meseleleri olduğunu söyledi.

Eğitim alanında başlattıkları seferberlik; akademik eğitim, proje tabanlı eğitim ve yaygın eğitimde meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Akbıyık,  tüm dünyada olduğu gibi proje tabanlı eğitim, önceliğimiz oldu dedi.

  Vali Akbıyık,"2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’ndaki salgın süreci her ne kadar İlimizin eğitimine zorluklar getirse de bu sürecin öğretici yanını rehber edinerek zorlukları fırsata çevirdik. Projeler konusunda olsun, uzaktan eğitim ve eğitim yatırımlarında olsun, durmadan çalıştık ve güzel sonuçlar elde ettik.

İlimizde her alanda olduğu gibi, eğitimde de değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek sadece bu yılda 53, son iki yılda 153 adet konferans salonu, fen bilimleri laboratuvarı, akıl ve zeka oyunları atölyesi, bilim-sanat atölyesi, robotik kodlama ve Z kütüphane ile okullarımızı donanımsal olarak zenginleştirdik.

Hakkari Fen Lisesinin öğrencileri okula geldikleri ilk günkü okul görünümü ile yüz yüze eğitime geçildiğinde okula geldiklerinde gördükleri görünüme çok şaşırdıklarını belirttiler.Teknoloji eğitimle buluşmuş.Konferans Salonu, Fen Bilimleri Laboratuvarı, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi, Bilim-Sanat Atölyesi, Robotik Kodlama ve Z Kütüphane ile yenilenen okulda öğrenciler okumanın tadına varıyor, bilimin ışığıyla üretmenin hazzını yaşıyor.Bu gelişim, öğrencilerin ve öğretmenlerin okulda kaliteli zaman geçirmelerinde, eğitim ve öğrenmede önemli bir rol oynuyor.''

Vali Akbıyık ve beraberindekiler daha okulda açılan laboratuvarları ve atölyeleri gezerek öğrencilerle sohbet etti. Vali Akbıyık'a İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,İl jandarma komutan Vekili Albay Mustafa Çetin ile öğrenciler ve öğretmenler eşlik etti. Haber: Feyzullah Taş

vali-acilis-1.jpgvali-acilis-2.jpgvali-acilis-3.jpgdsc_4146.jpg


 

Bu haber toplam 1298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim