• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık, Hakkari birinci deprem kuşağında

Vali Akbıyık, Hakkari birinci deprem kuşağında
Hakkari Valisi /Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari birinci deprem kuşağı üzerinde bundan dolayı da tüm kurumlarımızla Allah korusun olası bir felakete karşı hazırız dedi.

Hakkari Valisi /Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile birlikte AFAD Hakkari İl Müdürlüğüne yeni atanan Resul Karadeniz ile Gençlik Spor İl Müdürlüğüne yeni atanan Emin Yıldırım’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak çalışmaları hakkında brifing aldı.

İlk olarak AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz’i ziyaret eden Vali Akbıyık, Hakkari coğrafya olarak çok zor bir coğrafya beklide kar Türkiye’de en çok kar Hakkari’de yağdı.  İl özel idaresi, karayolları, DSİ ekipleri ve belediyemiz devletin tüm birimleri işbirliği halinde kar kışla mücadele ediyor dedi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Hakkari birinci deprem kuşağı üzerinde de bulunduğunu ifade eden Vali Akbıyık,” Birinci deprem kuşağı üzerinde bulunduğumuzdan dolayı da tüm kurumlarımızla Allah korusun olası bir felakete karşı hazır halde olmak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta Elazığ, Malatya depremi oldu.

afad-1-003.jpgİnsanlarımızı kaybettik, tekrar kendilerine Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diyorum. Bu depremin bize bir ibret ve örnek olması gerekiyor.  Yeni atanan AFAD müdürümüzden brifing alacağız. Hazırmıyız neler yapıyoruz” dedi.

AFAD Müdürü Resul Karedeniz ise, halkımızı bilgilendirmeye çalıştıklarını, kurumlarla görüyoruz, eğitimler veriyoruz dedi.

Müdür Karadeniz,”Biz yerelde güçlenmek istiyoruz. Etkin müdahale konusunda tüm kurumlarla iletişim halindeyiz.  Hakkari merkez tekse civarında 10 konteynırlik bir yer oluşturduk. İlçelerimizde de gerekli önlemleri aldık. Olası bir afet durumunda için hazırlıklarımızı yaptık. Hakkari birinci derece deprem bölgesi AFAD olarak birinci derece nitelendirmiyoruz.

Çünkü risk haritamız var.  Bu risk haritasında mahalle mahalle köy köy analiz yapabiliyoruz. Daha önceki depremlerde çok sıkıntılar yaşadık ama biz 2011 Van depremi ve Elazığ depreminde ülke olarak etki müdahale konusunda çok daha etkili olduğumuzu gördük.

Bu da kurumların koordinasyonu ile oldu.  Halkı bilinçlendirmek farkındalık oluşturmak afet kültürünü Hakkari’ye yerleştirmek lazım yerleştiğimiz zaman daha da etkin olacağız” şeklinde konuştu.

genclik-spor.jpg

Daha sonra Hakkari Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım’ı makamında ziyaret eden Vali Akbıyık,  gençlik spor bakanımız ve spor toto geneli müdürümüzle imzaladığımız protokol imzaladık. İlimiz merkez belediye, ilçeler ve beldelerde bulunuyor dedi. Vali Akbıyık,”Her yere iki adet spor tesisi, kaplı salonlar, yüzme havuzu, açık spor alanları, Hakkari merkezde de kayak merkezimizde konaklama tesisi yapacağız.

Spor sahası ve diğer projeler var. Hakkari’ye 41 milyonluk 500 bin liralık  bir yatırım yapılacak. Bunun haricinde kayak merkezi Hakkari için büyük bir imkan bu yıl teleskiyi bitirdik.  İnşallah dağ ve kış turizmine daha cazip hale getireceğiz. Şuandan bire Irak’tan İran’dan buraya gelmek isteyenlerin talepleri var. İnşallah turizm merkezi çekim haline gelecek.

Bunun haricinde spor alanında Hakkari’nin çocukları gençleri yetenekli ve gayretli, kadın futbol takımımız çok iyi durumda, engelli basketbol takımımız, diğer voleybol takımlarımız çok başarılı sonuçlar alıyorlar.  

Dünyada ve Avrupa müsabakalarında çok iyi dereceler alıyorlar. Spor içinde gelen yeni müdürümüz Emin bey ile beraber daha güzel başarılara imza atacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

 

Bu haber toplam 1903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim