• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vali Akbıyık, Hakkari’de büyük bir atılım var

Vali Akbıyık, Hakkari’de büyük bir atılım var
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de sadece alt ve üst yapı değil eğitimde sağlığa ekonomik alanda Hakkari’yi kalkındıracak her alanda büyük bir atılım ve seferberlik var dedi.

İl özel idaresi tarafından yaptırılan 3 katlı ve 14 odalı misafirhane törenle hizmete açıldı. Törene  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,  İl Özel  İdaresi genel sekreteri Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Fırat ve kurum müdürleri katıldı.

Beraberindekilerle birlikte misafirhanenin açılışını yapan Vali Akbıyık, Hakkari Hakkari’mizde her alanda adeta bir seferberlik yaşanıyor dedi.

Vali Akbıyık,”Bir taraftan kamu hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirme, diğer taraftan da burada yaşayan insanlarımızın, kamu görevlilerimizin daha rahat ortamlarda kalabilmeleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlar olarak elimizde gelen gayreti gösteriyoruz.

Vali Akbıyık,”Hakkari il özel idaresi tarafından yaptırılan 3 katlı 14 odalı konaklama misafirhanemizi hizmete açtık. Bildiğiniz yıl geçen yılda 5 yıldız otel ayarında 150 yataklı öğretmen evimizi hizmete açmıştık. 1 adet polis lojmanımız bitti. 72 adet askeri lojmanların yapımı başladı ve birde misafirhane yapılıyor.

Hakkari’deki konut problemimiz çözülüyor. Sadece Hakkari’de alt ve üst yapı değil eğitimden sağlığa ekonomik alanda Hakkari’yi kalkındıracak her alanda büyük bir atılım ve seferberlik var. 

Kış turizme yönelik kayak merkezimiz pistiyle hazır,  otel yapımı sürüyor. Gençlik spor bakanlığımızın yaklaşık 120 milyon liralık 50 yakın projesi var şuanda bir kısmı bitti bir kısmı devam ediyor. İl ve ilçelerimizde tarihin en büyük hizmeti alıyoruz. Diğer taraftan ise eğitimin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz.

Valilik, mili eğitim ve tüm kurumlarımızın birinci vazifesi eğitim, hizmet ilin kalkınması için çalışmalarımız sürüyor.  Okul yapımlarımız devam ediyor. Pandemi sürecini en iyi şekilde atlattık.

 Köy okulları açtık, inşallah yakında tüm okullar açılacak. Sağlık bakanlığımız tüm verileri açıkladı. Hakkari olarak iyi durumdayız.  Pandemi devam ediyor Hakkari’de de bitmedi. İnşallah bir sonraki değerlendirmede tüm Hakkari halkı, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte pandemiyi yenen birinci il oluruz. Haber: Feyzullah Taş

3-459.jpg1-538.jpg2-599.jpgvali-acilix-2-001.jpgvali-acilix-3.jpg

 

Bu haber toplam 3303 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim