• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Vali Akbıyık, halkımızın uyumu ile başardık!

Vali Akbıyık, halkımızın uyumu ile başardık!
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, halkımız korana virüs kurallara riayet ediyor. Türkiye genelinde birinci sırada olmamız hem halkımızı hem bizi sevindirmiştir dedi.

Pandemi kurallarında en iyi durumda olan Hakkari’de  alınan tedbirler elden bırakılmıyor. Vali İdris Akbıyık,İlk önce kurallara uyan Hakkari halkına teşekkür ediyorum. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına büyük oranda riayet ediyorlar. İnşallah bu dikkatimiz bundan sonra da devam edecek dedi.

Akbıyık,”Bunun yanında özellikle sağlık teşkilatımıza, doktorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu başarıların altında devletin vatandaşıyla beraber kurum ve kuruluşlarıyla birlik beraberlik içinde hareket etmesinin büyük bir rolü var.

Emniyet, jandarma, il özel idaremizin maddi destekleri ve Hakkari halkının destekleriyle bu başarı sağlandı. Tabi mesele bundan sonra işimiz daha zor çünkü bunu devam ettireceğiz ve inşallah korona’yı Hakkari’de temizleyeceğiz.

Tabi bu aşamaya nasıl gelindi ondan bahsetmek istiyorum. Öncelikle biz  bir yıl önce korona çıkar çıkmaz tüm vatandaşlarımızı eğittik. Tüm memurlarımızı, Askerlerimizi, Jandarmalarımızı, Polislerimizi, Öğretmenlerimizi, Muhtarlarımızı, Korucularımızı ve bu özellikle çabalar karşılığını ’da buldu.

Sivil Toplum Örgütlerimiz , imamlarımız yapılan denetimlerde görev aldılar. Sivil Toplum Örgütlerimiz, Oda başkanlarımız  top yükümlü işin bilincine vardık. Ve bu dikkatlerle bu durumlara gelindi. Geçen hafta ikinci sıradaydık Şırnak’tan sonra bu hafta 1’.nci sıradayız inşallah bundan sonra da devam edecektir.

Tabi bunlarda sonra Filyasyon çok önemli, ek iş olarak korona çıkar çıkmaz biz kendi laboratuvarımızı  kurduk ve yapabildiğimiz kadar çok  test yaptık ve dolayısıyla da  pozitif vakaları  hem irtibatlı kişileri, hem kendilerini özel bir şekilde kontrole aldık. işte sınır kapılarımızda hemen  takibimize aldık.

İlk başta sahra hastanesini kurduk. Bilim kurulunun önerileri, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, sağlık bakanlığımızın, içişleri bakanlığımızın genelgeleri çerçevesinde de tedbirlerimizi aldık. Sokağa çıkma kısıtlamalarını Hakkari halkı 65 yaş üzeri, 18 yaş altı birebir riayet ettiler.

Hafta sonu çok zorlandığımız taziyeler, düğünler ve taziyeler vardı. İlk başta sıkıntı oldu daha sonra vatandaşlarımız kendi isteği ile düğünlerini erteledi. Bunlarda birebir sonuca etki etti”  şeklinde konuştu.

STK temsilcilerinden Hacı  Tansu ise, Sayın Valimiz İdris Akıbıyık’ın üstün gayretleri. Kolluk kuvvetlerinin destekleriyle halkımızın uyumu ile güzel bir şekilde ilerletildi.  Bu pandemiden en hızlı kurtulan il olduk. Yapılan açıklamada Hakkari’nin birinci sırada yer alması bizi sevindirmiştir dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2279 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim