• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Vali Akbıyık, İkiyaka dağlarında

Vali Akbıyık, İkiyaka dağlarında
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova İlçesindeki İkiyaka Dağlarında bulunan Göllerbaşı, Düztepe, Binbir Kapı ve 3.365 tepe üs bölgelerinde yapımları devam bina, kule ve güvenlik yollarını denetledi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, güçlerimizin başarılı operasyonları sonucu bölücü terör örgütünden temizlenen Yüksekova İlçesindeki İkiyaka Dağlarında bulunan Göllerbaşı, Düztepe, Binbir Kapı ve 3.365 tepe üs bölgelerinde yapımları devam bina, kule ve güvenlik yollarını denetledi.

Komutanlar tarafından karşılanan Vali Akbıyık, 3.200 rakımında bulunan İkiyaka Dağlarında vatan savunmasında bulunan asker ve güvenlik korucularımızla bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti.

Bölücü terör örgütüne karşı büyük başarılara imza atan güvenlik güçlerimize görevlerinde başarı ve kolaylıklar dileyen Vali Akbıyık, daha sonra buradaki Göllerbaşı, Düztepe, Binbir Kapı ve 3.365 Tepe Üs Bölgelerinde yapımı devam eden bina, kule ve güvenlik yollarını denetleyerek komutanlardan bilgi aldı.



Adeta dört mevsimin bir arada yaşandığı İkiyaka Dağlarındaki Cilo Sat Göllerini ve karla kaplı bölgeleri gezen Vali İdris Akbıyık, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları neticesinde bölücü terör örgütünden temizlenen bölgede artık dağcıların ve vatandaşların rahatlıkla gelerek buralarda piknik yaptıklarını söyledi.

Vali Akbıyık,”İkiyaka Dağlarında Kara Kuvvetleri ve Jandarma Komutanlıklarımızın üs bölgeleri var. Biz de İkiyaka Dağlarındaki Gölerbaşı, Binbir Kapı, Düztepe ve 3.365 Tepe Üs Bölgelerinde yapılan binalarımızı, kulelerimizi ve güvenlik yollarımızı kontrol etmek amacıyla bugün buraya geldik. Şuanda da Sat Göllerindeyiz.

Burası 3.200 rakım ve halen kar var. Burası Türkiye’nin Alpleri diyebileceğimiz vatanın cennet bir köşesi. Eski günler artık geride kaldı. Vatandaşlarımız, dağcılarımız rahatlıkla buralara gelerek piknik yapabiliyorlar. Bunları da yerinde gördük."

Ziyarette Vali İdris Akbıyık’a Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztür  ve Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş’de eşlik etti. Hakkarihabertv.com

ikiyaka-daglari-1.jpgikiyaka-daglari-2.jpgikiyaka-daglari-3.jpgikiyaka-daglari-5.jpgikiyaka-daglari-4.jpg

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim