• BIST 9530.47
  • Altın 2474.141
  • Dolar 32.5012
  • Euro 34.7677
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Vali Akbıyık ile 2021 yılının ilk röportajı

H. Aziz Hatipoğlu

2020 yılı tüm olumsuzluk ve uğursuzluklarıyla geride kaldı elhamdülillah. Tüm dünya 2020 yılını kâbus yılı olarak kabul edeceklerdir herhalde. Tüm bu olumsuzluklara karşı yine de hayat devam etti-ediyor.

2020 yılı içerisinde sokağa çıkma yasağı ‘Hayat Evde Güzel’ ‘Evde Kal Türkiye’ sloganları eşliğinde uzun zaman evlerimizde kaldık. Yasaklara mümkün mertebe uymaya çalıştık. Her akşam TV ekranları karşısında dünyada ve yurdumuzdaki korona virüs haberlerini izledik. Vaka sayılarını ve ölümleri takip ettik.

Tüm bunlar oluyorken hayatın normal akışını sağlamaya çalışan, görevlerinde bir aksama meydana getirmeyen cansiperane çalışan başta sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri ve tabi ki mülki ekran yani valilerimiz dimdik ayakta görev yaptıkları yerlerde devletin en üst düzey görevlileri olarak çalışmalarına hız kesmeden devam ettiler. Çalışmalarını hiç aksatmadan sürdürdüler.

Bunlardan biri de iki yıldan fazladır ilimizde görev yapan ve başarılı icraatlara imza atan Valimiz Sayın İdris Akbıyık oldu. Biz her ne kadar 2020 yılı için gazetecilik görevimizde bir aksama ve korona virüs tedbirleri kapsamında (bir ara testimiz pozitif çıkarak epey bir süre evde kaldık) aksaklıklar yaşamışsak ta 2021 yılının bu ilk günlerinde Sayın Valimiz İdris Akbıyık ile 2020 yılı içerisinde Hakkâri’yi ve Hakkâri’de yapılan çalışmaları ve 2021 yılı için Hakkâri’de yapılacakları konuşmak istedik.    

İşte Sayın Valimiz İdris AKBIYIK ile o söyleşi;

A.HATİPOĞLU. Sayın Valim öncelikle başta yurdumuz ve Hakkâri’miz için Korona virüs hastalığı için ‘Geçmiş Olsun diyoruz’ Neler Söyleyeceksiniz bu konuda?

Vali AKBIYIK: Evet, geçen yıl tüm dünya ve ülkemiz ile ilimizin en büyük sıkıntısını koronavirüs oluşturdu.Bununla yapılan mücadeleler damgasını vurdu. Bizler yöneticiler olarak bu konuda tüm gayretlerimizle çalıştık. Bir ara Ağustos ayı içerisinde bizde on günlük bir karantina sürecine girdik.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Hakkâri olarak bu konuda çok iyi bir sınav verdik. Vaka sayımız 350’lerden 2 vaka sayısına kadar düştü. Şu ara da mutasyona uğramış virüs ile karşı karşıyayız. Bu konuda Hakkâri halkına maske, temizlik ve sosyal mesafeye daha bir dikkat ederek bunu da başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. 

A.HATİPOĞLU.-En büyük sıkıntıyı nerelerde yaşadınız. Hakkâri’de şu ana kadarki korona virüs hasta sayıları ve korona virüsten ölen hastalarımızın sayısı nedir?

Vali AKBIYIK; En büyük sıkıntıyı halkın başta bu kurallara uymayışında gördük. Malum Hakkâri sosyal yönü ağır basan bir il. Gerek düğün ve gerekse taziyeler çok kalabalık oluyor. Bu da burada halkın birbirini tanımada ve çoğunun akraba olmasından kaynaklanmakta. Düğün ve taziyeleri yasak kılarak veya en alt seviyeye indirerek kortonavirüse karşı başarıyı sağladık.

A.HATİPOĞLU-Başta Hakkâri Devlet Hastanemiz ve Yüksekova Devlet Hastanemizde doktor ve hasta yatak sayıları yeterli midir? Hastalara müdahale ve araç gereç bakımından bir aksama olmuş mudur? Bir eksiklik söz konusu mudur? Bunların giderilmesi için neler yapılmıştır. 

Vali AKBIYIK; Bu hastanelerimizde tarihi hizmetler yapılmıştır. Bu çalışmalarından dolayı sizin vasıtanızla sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlara minnet borçluyuz. Gecelerini gündüzlerine katarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Doktor sayılarımız yeterlidir. Sağlık Bakanlığımız sağolsun Hakkâri’mize pozitif bir ayırımcılık yaparak bizleri her konuda desteklemiş ve desteklemektedir.

Başta Hakkâri Devlet Hastanesi olmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesinde de yatak sayıları arttırılmıştır. Yoğun bakım üniteleri 45’ten 85 çıkarılmıştır. Bunların 11’i yeni doğan çocuk yoğun bakım üniteleridir. Bu da önceki yıllara göre %20’lik bir artırım söz konusu olmuştur. Burada şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Hakkâri Devlet Hastanemize Kalp Merkezi kurarak buradan Van ilimize sevkler durdurmuş ve vatandaşın olası kalp krizi geçirmeleri durumunda anında müdahale imkânı sunulmuştur.

A.HATİPOĞLU – Bilindiği gibi korona virüs hayatın tüm alanlarına olumsuz etkiler yaptı. Başta sağlık, eğitim ve ticaret ile sosyal hayat allak bullak oldu. Neler yaptınız bu konuda Hakkâri’de. Hangi tedbir ve önlemleri aldınız?

Vali AKBIYIK; Koronavirüs sadece bizde değil tüm dünyada çok büyük tahribat yaptı dediğiniz konularda. Hakkâri için söylersek  1000’er TL, 30 milyon TL Pandemi nedeniyle yardım yapılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan 100 milyon lira harcanarak ilimizdeki fakir fukaralara gıda yardımlarında bulunduk. İl bazında 26848 haneye 150 milyon liralık muhtelif yardımlarda bulunduk. Öğrencilerimize 6000 tablet dağıttık

A.HATİPOĞLU- 2021 yılı için yapılacak çalışmalar için neler söyleyeceksiniz? Bu yıl için Hakkâri’nin kalkınması ve yatırımlar için gelen ödenek nedir. Bu yıl için öncelikli çalışmalarınız neler olacaktır.

Vali İdris AKBIYIK; Hakkâri artık kabuğunu kıracak. Sanayisiz tek il durumundaki Hakkâri’mizde Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışma başlattık. Bunun için buna en uygun yer olan Yüksekova ilçemizde 145 hektarlık bir alanı bunun için hazırladık.

Buranın faaliyete geçirilmesiyle yüzlerce insana iş ve aş olacak. Hakkâri dışarıya muhtaç olmaktan kurtulacak.2019-2020 yılları arasında 25 okulumuz eğitim ve öğretime açıldı. 11 eğitim kurumu ve öğretmenevi bitti. Bu arada 150 yataklı ve beş yıldız düzeyinde Hakkâri Öğretmenevini hizmete açtık. 10 bin çocuğumuza kayak yapma imkânı sağladık. Her ev bir okul kapsamında öğretmenlerimizi çocuğu okula gelmeyen gelemeyen ailelere göndererek çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları için çalışmalar yaptık. Hakkâri için doğalgaz çalışmaları devam ediyor.

Şu ana kadar 6000 abone sayısına ulaşıldı. Malumunuz doğalgaz ihalesini alan şirket 6 yıllık bir zaman dilimini öngörmüştü tüm doğalgazın Hakkâri’ye ulaşması için. 2021 yılı için bu çalışmaların Yüksekova ilçemize kayacağı ve buradan çalışmalara başlanacağını duyurdular bize. Van Yüksekova Yenköprüdeki tünel ve viyadük çalışmaları devam edecek. Gopsi bölgesinde bir tekstil sanayi fabrikalarını açmayı düşünüyoruz. Bunun için çalışılmalarımızı yoğunlaştırdık. 

A.HATİPOĞLU-Sayın Valim Hakkâri için 2020 yılının bir değerlendirmesini yapar mısınız? Gerek Valilik ve gerekse Belediye çalışmaları hakkında.

Vali İdris AKBIYIK; 2020 yılı Hakkâri için bir değişim ve dönüşüm yılı oldu. 25 projenin 2020 yılı içerisinde %40 tamamlandı. Geri kalanı bu yıl için tamamlamayı düşünüyoruz. 40 km sıcak asfalttın geçen yıl 22 kilometresini tamamladık. Bunu üç yıl için öngörmüştük. Belediye için söyleyecek olursak elimizdeki 26 araçtan 24 tanesi arızalı idi. Bunları onardık. 24 yeni araç aldık.

Daha önceki yıllarda özellikle kışın kar küreme ve karın şehir içinden atılması için iş makinesi ve kamyonlar kiralıyorduk. Bunun da belediyemize maliyeti çok oluyordu. 14 kamyon ve iş makineleri ile bu yıl bu çalışmaları yapıyoruz. Yani öz kaynaklarımızı kullanarak belediyeyi önemli bir külfetten kurtardık. Bununda bugünkü maliyeti yıllık 2 milyon Türk lirasıdır. 

10 bin ton kar kütlesi kaldırıp şehir dışına taşıdık.10 minibüs ve 4 otobüs alarak şehir içi ulaşımında her mahalleye seferler düzenledik. 65 yaş üstüne bedava seyahat etme imkânı getirdik. 35 yolcu durağı düzenledik. Katı atık projemizde sona gelindik. Golazüryanda bir dinlenme tesisi ve kafe inşaatına başladık. 8000 metre karelik bu alanda yürüyüş parkurları, fitnes aletleri ve gelen halkın rahat dinlenebileceği alanlar oluşturmaya çalıştık.

Bu projemizin 2021 yılı içerisinde faaliyete geçebileceğini söyleyebilirim. Seyir tepesini bir dinlenme yeri yapacağız. Çocuk Parkını tekrar faaliyete geçirerek çocukçularımızın eğlenme ve dinlenmelerine önem verdik. 10 adet sondaj kuyusu açarak buradan şehir içme suyuna çıkan suların bağlanması ve Hakkâri’nin su probleminin azaltılması için çalışmalar yaptık. 2021 yılı için bunlar devam edecek ve sonuçlanacaklardır.

A.HATİPOĞLU- 2020 yılını Hakkâri için daha önce ‘Dönüşüm Yılı’ olarak adlandırmıştınız? Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz. Hakkâri için nelerde dönüşüm oldu?

Vali AKBIYIK; Sanırım bununla ilgili cevabı yukarıda verdik. Hakkâri halkı her şeyin en iyisine layık. Bizde yöneticiler olarak bu gayret ve bu çalışmalar içerisindeyiz.

A.HATİPOĞLU- Geçen yıl Hakkâri tanıtımı için birçok icraatlara imza attınız. Zapta Rafting gibi. Bu yıl için neler yapacaksınız?

Vali AKBIYIK; Geçen yıl koronavirüs bizi etkiledi. Dediğiniz gibi sonbaharın Zapta Rafting organizasyonunu yaptık. Bu da Hakkâri’nin tanınmasında ve bilinmesinde çok büyük yarar sağladı. Keza koronavirüs tedbirleri kapsamında Kar Festivali etkinliğimizi iptal ettik. Bu yıl için Cilo ve Sat göllerinde bir etkinlik ve bir tanıtım festivali yapmayı düşünüyoruz. Buralar olağanüstü güzellikte yerler. Yıllarca terör yüzünden gidilememiş ve keşfedilmeyi beklemekteydi.

Buralar İsviçre’yi aratmayacak güzellikte ve değerdedir. Buraları tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin gelmelerini sağlayarak buraları birer turizm bölgelerine hazırlayacağız. Ayrıca yamaç paraşütü çalışmalarımız da devam etmektedir.  Mergabüğtanda bu yıl Kar Festifalini tekrar yapmayı düşünüyoruz

A.HATİPOĞLU-Hakkâri geçen yıl korona virüs gibi bir hastalık olmasına rağmen tarihinde görülmemiş bir inşaat ve yapı seferberliğine sahne oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vali AKBIYIK; Hakkâri’nin öncelikli sorunlarından bir tanesi de konut sıkıntısının yaşanmasıydı. Gelen memur ve görevliler ev bulmakta zorlanıyor ve çoğu kez ailelerini yanlarında getirtemiyorlardı. Geçen yıl ki bu yapılaşmayı çok doğru ve iyi buluyorum. Hakkâri halkı kentine sahip çıkıyor. Gelen misafirlerin modern ve rahat bir evde oturmaları için yapılan çalışmaları takdir ediyorum. Bu da Hakkâri’nin kalkınmasında ve tanıtımında önemli bir rol alacağı gibi gelen misafir ve yabancılarında Hakkâri ekonomisine önemli katkılar sunacağını ön görüyorum

A.HATİPOĞLU-Hakkâri Üniversitesinin 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için yeni yerleşkesinde eğitimine devam edeceği öngörülüyor. Bu yıl içerisinde üniversitenin ana bina ve dersliklerinin hazır olacağı gözüküyor. Bu yıl için Hakkâri Üniversitesinde okuyacak öğrenci kontenjanı ne olmuştur. Bunun Hakkâri’nin eğitimine, tanıtımına ve ekonomik girdilerine ne gibi bir katkıları olacaktır?

Vali AKBIYIK; Maalesef Hakkâri Üniversitesinin ana yerleşkesine kavuşması çok zaman aldı. Bu da Üniversitemizde okuyacak ve üniversitemizi tercih edecek öğrenci sayılarımın artmamasına yol açtı. Bir diğer husus gelen öğrencilerin kalacak yer ve barınak sorunlarının olmasıydı. 1000 kişilik yeni bir yurt kuruyoruz. Hakkâri’de de yapılan ev ve pansiyonlar artık Hakkâri Üniversitesini tercih edecek öğrencilerde bu korku ve endişeyi önemli oranda ortadan kaldıracak.

Yeni yerleşke 2021-2022 eğitim öğretime hazır olacak. Şu an için 3000 olan ve ne yazık ki büyük çoğunluğu il bazında olan öğrencilerimizin dışarıdan gelen öğrenci sayılarıyla 5000’leri rahat aşacağını söyleyebilirim. Bunun Hakkâri’nin sosyal hayatına ve ekonomisine önemli katkıları olacak. Üniversitemizde bölümlerin çoğalacağını ve bu şekilde öğrenci sayılarında önemli artışlar olacağını söylediler.

Bizde Valilik olarak Hakkâri Üniversite Rektörümüzle bu konuda dayanışma ve işbirliği içerisindeyiz. Her şey her başta eğitim yönüyle kalkınmış bir Hakkâri için. Bu da tam bulduğumuz slogan çerçevesinde oluyor. ‘Hakkâri’de Hayat Var’ Gelin bu hayatı yaşayın diyor ve batıdaki vatandaşlarımıza çocuklarını seve seve Hakkâri Üniversitesini tercih yapmasına davet ediyoruz. Hakkâri artık terörden ziyade eğitimle, turizmle, ilimle ve maden sahalarıyla anılacak bir il oldu, olacak.  

A.HATİPOĞLU -Mergabütan Kayak Merkezindeki Otel inşaatının ihalesi geçen yıl yapıldı. Bu yıl için bunun faaliyete geçirilmesi söz konusu mu? Bu tesislerin tanıtımı için neler yapmaktasınız? Otel faaliyete geçtiğinde Hakkâri’ye olumlu ne gibi katkıları olacaktır?

Vali İdris AKBIYIK; Turizm bakanlığı katkılarıyla ve İl Özel İdaresince ihalesi yapılan 50 yataklı Mergabütan Kayak tesislerinin Otel inşaatına geçen yıl başlandı. Bir aksilik olmazsa 2022 yılı için buranın faaliyete geçeceğine inanıyorum.

Bu otelimizin ve sosyal tesislerin faaliyete geçmesiyle Mergabütan Kayak tesisleri yurdumuzda nam yapacak ve buraya Kasım ayı başından Nisan ayı ortalarına kadar rahatlıkla gelinip kayak yapılacak bir ortam olacak. Bunun haricinde kayak pistini 3500 metreye çıkararak ve telesiyej kurarak kayakçıların rahat bir şekilde kaymalarına yardımcı olduk. Burayı Irak ve İran’dan gelecek turistleri de ağırlayacak bir turistim merkez haline getireceğiz. Ayrıca buraya Otomatik Meteoroloji gözlem istasyonu kurarak yılın her mevsiminde buranın hava şartları ve kar kalınlığı günlük olarak belirlenecek.  

A.HATİPOĞLU-2019 yılında Hakkâri’ye gelen ve 2020 yılı içerisinde Hakkâri’nin çoğu yerine ulaşan Doğalgaz Hakkâri havasında büyük değişiklikler yarattı. Halkımız bu nimetten yararlanarak rahata kavuştu. Kirli olan havamız temizlendi. Neler söyleyeceksiniz bu konuda. Hakkâri’nin her yerine doğalgazın ulaştırılması ve başta Yüksekova ilçemiz bu nimetten ne zaman yararlanacaktır?

Vali AKBIYIK; Hakkâri halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu söylemiştim. Hakkâri doğalgazdan yararlanmayan Türkiye’nin üç ilinden biriydi. 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın detektifleri ile Hakkâri ilimize de doğalgazın getirtilmesi için start verildi. İlk etapta bine yakın hane ve kamu kurumuna verilen doğalgaz geçen yıl ihaleyi alan firmanın yoğun çabaları sonucu 6000 haneye doğalgaz bağlanması sağlanmış ve halkımızın birçok kesimi bu nimetten yararlanmıştır.

Bunun yanı sıra kamu kurumlarının da bundan yararlandırılmasıyla kirli olan Hakkâri havası önemli oranda temizlenmiş ve hava kirliliği asgari düzeye inmiştir. İhaleyi alan firma 6 yıl için bir süre istemiş ve bu süre zarfında Hakkâri’nin ilçeler dâhil çoğu yerine doğalgaz götürülmesini taahhüt etmişlerdir. Bu yıl için Yüksekova ilçemizde bu nimetten yararlanacaktır.   

 A.H.- Sayın Valim 2020 yılının bir değerlendirilmesini yapar mısınız?

Vali AKBIYIK; Geçen yıl birçok dalda önemli başarılar ve önemli hizmetler yaptık. Hakkâri’de çıkan özellikle çinko madeninin çıkarılıp değerlendirilmesi için Hakkâri ilimizde işadamları ve yatırımcı madencilerin katılımıyla bir Çinko Maden Çalıştayı yaptık. Maden bakımından çok zengin olan ilimizde bu madenlerin çıkarılıp sanayiye kazandırılmasını ve iş istihdamlarının sağlanması hususunda yoğun çabalar içerisine girdik. Şemdinli Beyyurdu ve Aslandağı Hidroelektrik santrallerinin son aşamaya geldiğini ve 2022 yılı için elektrik üretimine geçileceğini söyleyebilirim.

3 park yapıp faaliyete geçirdik. Mir kalesinin turizme kazandırılması için ön çalışmalar yaptık. Bilindiği gibi burası birinci derece SİT alanıdır. Kültür Bakanlığımız ile işbirliğine girerek buranın küçük bir Millet Bahçesi olması için çalışmalar yaptık. Gopside sosyal bir tesisin inşası için çalışmalar yaptık. İlimizde eksikliğini hissettiğimiz Kültür ve Sanat Sokağı için çalışmalar başlattık. 2021 yılı içerisinde Konya Selçuklu Belediyesinin katkılarıyla Hakkâri’mize 3 adet Kültür ve Sanat Sokağı kazandıracağız. Keza Hakkâri’mizde Millet Bahçesi için yer çalışmalarını yaptık. Millet Bahçesinin de 2021 yılı içerisinde projelendirileceğini söyleyebilirim.

 A.HATİPOĞLU- Sayın Valim Hükümetimiz Hakkâri’ye özel bir önem verdiği bilinmekte. 2020 yılı için Hakkâri’nin en büyük yatırımı ne olmuştur. 2021 yılı için Hakkâri’nin kaderini değiştirecek bir yatırımı söyleyebilir misiniz?

Vali AKBIYIK; Başta Cumhurbaşkanımız ve diğer hükümet bakanlarının Hakkâri’mize çok büyük önem verdiklerini aşikâr. Bugün doğalgazın Hakkâri’mize gelmesi bu önemin sayesinde olmuştur. 

Hakkâri’mizi çıkmaz sokak durumundan kurtaracak yeni asfalt yol çalışmaları üzerinde duruluyor. Hakkâri’de çıkan Çinko madeninin işletilmesi için Siirt’te yapılacak fabrikaya götürülesi gerekmektedir.

Biliyorsunuz ilimizde çıkartılan Çinko madeni İran’a ihraç edilmekte ve orada işlenmektedir. Siirt’te yapılacak bu fabrikada işlenecek çinko madeninin hem ilimize ver hem de yurdumuza çok büyük ekonomik katkıları olacaktır. Bunun için Hakkâri Şırnak arasının duble yol olması için çalışmalar yapılmaktadır.

Bu yola bir an evvel başlanacağını ve bunun Hakkâri’mize çok katkılarının olacağını söyleyebilirim. Keza Belediyemize alınan otobüs minibüs ve iş makinesi ile kamyonlar bakanlıklarımızın bize verdiği önemin belirtileridir. Merkez Gobside kadınlar ve engellilerin çalışacağı 300 kişiye iş istihdamının yapılacağı tekstil fabrikalarını açacağız. Yüksekova’da Aspir bitkisinin değerlendirilmesi için bir yağ işletmesini kuracağız. Bunlar Hakkâri’mizin kaderini değiştirecektir.

A.HATİPOĞLU-Sayın Valim, İşadamlarımızı Hakkâri’de yatırıma çağıracak ve özellikle buradaki madenlerin işletilmesinde büyük holdinglerimizin gelip buralarda fabrika ve tesis babında bir girişiminiz oldu mu? Bu konuda halkımıza bir müjde söyleyebilir misiniz işsizliğin azaltılması babında.

Vali AKBIYIK; En büyük zenginliğimiz madenlerimizdir. Özellikle Hakkâri Çinko madenleri bakımından yurdumuzun en zengin bölgesidir. Çinko endüstri ve sanayi için çok önemli bir madendir. Bunun bilen yatırımcılar ve özellikle madenciler bu sahaları kapatmak ve bu madenleri çıkartmak için başta MTA ve bakanlığa yoğun başvuruda bulunmuşlardır.

Hakkâri’yi kalkındıracak bu madenlerdir. Çinko madeninin haricinde petrol ve krom gibi madenlerimizde çıkartılmayı beklemektedir. Bunların çıkartılıp işletilmesiyle işsizlik ilimizde önemli ölçüde azalacaktır. Bu sayede Hakkâri kabuğunu kıracak ve hak ettiği yeri alacaktır.

A.HATİPOĞLU- Hakkâri’miz huzurun hüküm sürdüğü ve ‘Hakkâri’de Hayat Var’ sloganınız çerçevesinde yaşanan bir kent durumuna geldi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Vali AKBIYIK; Önemli bir soruyu sordunuz ve önemli bir konuya değindiniz Önceleri adı hep terörle anılan Hakkâri artık bir huzur kenti bir huzur şehri olmuştur. 2020 yılı içerisinde ilimizden terör örgütüne tek bir gencimiz bile gitmemiş katılım yapmamıştır.

Terör örgütü hiçbir varlık göstermemiş ve geçen yıl sadece Şemdinli’deki hidroelektrik santrali inşaatına saldırarak burada masum iki işçimizi şehit etmişlerdir. ‘Hakkâri’de Hayat Var’ sloganımız çerçevesinde ilimizde hayat normal akışında seyretmekte ve gün 24 saat isteyen her vatandaşımız dilediği yere dilediği şekilde gidip gezebilmekte ve dolaşabilmektedir. Güvenlik güçlerimiz bu konuda teyakkuzda ve vatandaşın huzuru için görev başındadır.

A.HATİPOĞLU-Sayın Valim belediyenin alacaklarını yapılandırarak Hakkâri halkına bir borç ödeme imkânını getirdiniz. Hatta bunu bir ay daha uzatarak Ocak 2021 sonuna kadar uzattınız. Halkımızın rağbeti ne oldu. Beklediğiniz meblağa ulaştınız mı? Neler söyleyeceksiniz?

Vali AKBIYIK; Vatandaşın borçlarını rahat bir şekilde ödemek ve belediyemizin de bu alacaklarının tahsili için bu yapılandırmaya gittik. Beklediğimizin üzerinde bir başvuru oldu. Şu ana kadar 2000 vatandaşımız borçlarını yapılandırarak belediyemize olan borçlarını ödemeye başlamışlardır.

A.HATİPOĞLU- Sayın Valim Son olarak Hakkâri halkına bir şey söyleyecek bir şey dileyecek misiniz?

Vali AKBIYIK; İki buçuk yıldır yurdumuzun bu şirin ve güzel ilinde görev yapmaktayım. Hakkâri Halkı her türlü hizmete layıktır. Bize çok destek vermekteler. Kendilerine aracılığınızla selam sevgilerimi sunuyorum. 2021 yılının kendilerine sağlık, başarı, huzur, mutluluk bol kazançlar getirmesini diliyorum.

Sayın Valim bize zamanınızı ayırdığınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

 


 

Bu yazı toplam 2744 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim