• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık, ilimizin büyük problem işsizlik

Vali Akbıyık, ilimizin büyük problem işsizlik
TOBB Mesleki Eğitim Merkezinde açılan kursları ziyaret eden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ilin en büyük probleminin işsizlik olduğunu söyledi.

Vali İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık ile birlikte Bağlar Mahallesinde buluna 6 kurs ve 150 öğrencinin bulunduğu TOBB Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Vali Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür,  TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, öğretmenler ve kursiyerler tarafından karşılandı.

Doğal gaz kaynakçılık, dikiş-nakış, tekstil ve kuaförlük kurslarını gezen Vali Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, öğrenci ve kursiyerler ile sohbet ederek atölyeler ve okul ile ilgili bilgi aldılar. Kilim atölyesinde kadınlarla bir araya gelen Vali Akbıyık, el emeği göz nuru yörenin birbirinden güzel kilimlerini ile yakında ilgilenerek bu alan ile ilgili çalışmalar yapmak istediklerini söyledi.

Burada konuşan Vali Akbıyık, Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettiklerini belirterek, burada birçok kursun olduğunu söyledi.



Vali Akbıyık,”Burada doğalgaz tesisatçılığın dan tutun diğer bölümlerde Hakkari’nin yaşaması gereken kültürün en güzel simgesi kilimcilik kursu, dikiş-nakış ve tekstil ile ilgili birçok kurslarımız var. Ağırlık yüzde 90 üzeri bayanlarımız ev kadınlarımız burada istihdama dönük meslek öğreniyorlar.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İnşallah Hakkari’nin ekonomik olarak, sosyal ve kültürel olarak canlanmasında gerek bu mesleki eğitim merkezi, gerek halk eğitim merkezi ve aile destek merkezindeki kurslarımız büyük katkı sağlayacak.  Valilik olarak inşallah bunların hepsini destekleyeceğiz.

Amacımız Hakkari’nin en büyük problemi olan işsizlik problemine bu vesileyle de olsa katkı sunabilmek.  Şimdi ilk iş olarak kilimcilikle ilgili bir proje hazırlayacağız.

Kilim kültürünü geçmişten gelen Hakkari’nin kendine özgü kadınlarımızın el emeği göz nuru duygularını nakışta işledikleri Hakkari kilimini hem yaşatacağız hem tanıtacağız ve her türlü desteği vereceğiz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 3034 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim