• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Vali Akbıyık İran sınırındaki çalışmaları inceledi

Vali Akbıyık İran sınırındaki çalışmaları inceledi
Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Türkiye-İran sınırının sıfır noktasında bulunan üs bölgelerinde yapımı devam eden askeri güvenlik yolları ve duvarlarının inşaat çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte İran sınırında bulunan Yüksekova İlçesindeki Susuz Keklik Üs Bölgesinde ziyaret etti.

Burada terörist geçişleri ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yapılan güvenlik yolu ve duvarlarının inşasını yerinde inceledi.

Yürütülen çalışmalar hakkında komutan ve ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Vali İdris Akbıyık,"Şu anda İran ülkesi sınırın sıfır noktasındayız.

Yüksekova İlçemizin Esendere Beldesi Susuz Keklik Üs Bölgesinde yapılan güvenlik duvarı ve güvenlik yollarının kontrolünü yapıyoruz. Hakkâri İlimizin İran’la yaklaşık 113 kilometre bir sınırı bulunmaktadır. Bizim sınırımız da 43 kilometre.  Sınır fiziki güvenlik duvarı yapılıyor. Ayrıca İran ve Irak sınırlarımızda da güvenlik yollarımızın inşaatları devam ediyor.



Biz de bugün gerek güvenlik yollarımızı gerekse İran sınırında yapılan sınır fiziki güvenlik duvarlarımızın kontrollerini yapıyoruz.

Tabi ki bu yollar ve güvenlik duvarları bitirildiğinde özellikle bu bölgelerden ülkemize giren terörist unsurlar, kaçakçılar, göçmen kaçakçılığı önlemiş olacak. Ülkemizin güvenliği açısından çok hassasiyete sahip bir çalışma. En kısa zamanda bitirip inşallah sınırlarımızı tam manasıyla güvenlik altına alacağız" şeklinde konuştu.

 Daha sonra Çobanpınar Üs Bölgesini ziyaret ederek bölgede yürütülen güvenlik yolu ve duvarlarının inşaat çalışmaları hakkında komutanlardan bilgi alan Vali Akbıyık, burada bir araya geldiği kahraman askerlerimizle bir süre sohbet ederek görevlerinde başarı ve kolaylıklar diledi. Hakkarihabertv.com

vali-1-030.jpgvali-2-032.jpgvali-3-018.jpgvali-4-009.jpg
 

Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim