• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Akbıyık, mavi bölgede kal Hakkari dedi

Vali Akbıyık, mavi bölgede kal Hakkari dedi
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın öncülüğünde kontrollü normalleşme döneminde denetim yapıldı. Vali Akbıyık, mavi bölgede kal Hakkari dedi.

 Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı kontörlü normalleşme çerçevesinde Hakkari olarak gerekli karaları aldıklarını ifade ederek,  Sabah itibari ile İç İşleri Bakanı talimatı ile gelen genelgeler çerçevesinde dinamik denetim başlattıklarını söyledi.

 Vali Akbıyık,"İlimizde adete korona virüsle denetim mücadele seferberliği yaşanıyor. Şuanda 1000 kişi ile Hakkari'de, ilçelerimizde, beldelerimizde tüm umuma açık yerlerde vatandaşlarımız, kafeler, spor tesisleri, toplu taşıma araçlarımızın hepsi vali yardımcılarımızın kontrollüde tüm kurum ve kuruluşların katılımı ile meslek odalarımızın oluşturduğu ekiplerle,

İl Özel İdaresi, belediye ekipleri tüm kurumlarımızın başkanlığında Milli eğitim sağlık kurumumuz bu işin ana motoru. Hakkari'nin mavi bölgede yer almasında Sağlık'ın, polisi, jandarmanın büyük katkısı var belediyenin ve valiliğimizin liderliğinde.

Bu dinamik denetim sürecinde bu mesele hepimizin meselesi. Sadece sağlık kurumunun ve bizlerin meselesi değil. Direk olarak bu durum halkımızın yaşamını etkiliyor. Vaka artışları vatandaşımızın ,esnafımızın hareketliliğini kısıtlıyor.

Her gün vatandaşımız, her kurum müdürümüz, her memurumuz herkes alanda olacak. Denetimlerimiz 7 gün 24 saat Hakkari'de devam edecek. Bizler denetim yaparsak ve bizler denetimleri yaparsak sonuç alırız. Bu kurallara vatandaşlar uymazsa maalesef motatnd virüs hızlı bir şekilde artıyor. Hızlı bir şekilde Hakkari olarak sarı ve kırmızı bölgeye geçeriz.

Bizim hedefimiz Hakkari'nin mavi bölgede kalması. Burada polisimiz ve belediyemiz sürekli anonsları yapacak. Camilerde 5 vakit imam hatiplerimiz korona ile ilgili hatırlatmaları yapacak.Tüm öğretmelerimiz velilere ulaşacak ve bilinçlendirme çalışmaları yapacak.

Hakkari'de bir korona ile mücadele seferberliğini ilan ettik. Dinamik denetim sürecinde bu en iyi şekilde götüreceğiz. İnşallah Hakkari'de koronadan dolayı ölümler olmayacak. Hastenelermiz boş kalacak. Mavi bölgeyi koruyacağız. Son olarak hepimiz birbirimizden sorumluyuz.

Mavi bölgede kal Hakkari diyoruz.''dedi.
  Açıklamanın ardında Vali Akbıyık ve beraberindeki ekipler gruplar halinde kent merkezinde lokanta, pasta hane, kafe ve iş yerlerini denetledi. Denetimlere Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, polis , zabıta, ilgili kurum amirleri katıldı. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 2376 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim