• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Akbıyık, mekiif'19 fuarı açılışını yaptı

Vali Akbıyık, mekiif'19 fuarı açılışını yaptı
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde Van ilinde yapılan MEKİİF'19 Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı açılışını gerçekleştirdi.

DAKA öncülüğünde Mesleki Yeterlik Kurumu, İŞKUR, KOSGEB, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, kalkınma ajansları, TRB2 Bölgesi Valilikleri, milli eğitim müdürlükleri, kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör işbirliği ile Van'da ilk defa MEKİİF'19 Mesleki Eğitim, Kariyer,

İstihdam ve İnovasyon Fuarı düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Orta Doğu Expo Fuar ve Kongre Merkezinde açılışı yapılan fuara TRB2 bölgesinden (Van, Hakkari, Bitlis ve Muş  ) toplam 113 öğrencinin projesi sergilendi.

Fuarda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, 2009 yılından bu yana Ajansın bölgenin kalkınmasına yönelik Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinde tarımdan, turizme, eğitimden, sanayi altyapısına kadar bir çok alanda programlar, projeler ve farklı destek mekanizmalarıyla çalışmalarına devam ettiğini ve bu çalışmaların bölge planlarında belirtilen hedef ve stratejilere uygun olarak hazırlanan yıllık çalışma programlarında gerçekleştirildiğini dile getiren Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, şunları kaydetti:

''Bu gün burada gerçekleştireceğimiz fuar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Koordinasyonunda ajansımızın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlik Kurumu,  Bölge Kalkınma İdareleri, Kalkınma Ajansları, Bitlis,

Hakkari, Muş ve Van illerinden oluşan TRB2 Bölgesi Valilikleri, Milli Eğitim Müdürlükleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör işbirliği ile “MEKİİF’19”  Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Fuar kapsamında TRB2 Bölgesi illeri Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van’daki meslek liselerinin hazırladığı 113 öğrenci projesi, Samsun’da Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen 13. Uluslararası Robot yarışmasında Eskişehir, Malatya,

Batman, Şanlıurfa illerinde meslek liseleri tarafından hazırlanan ve dereceye giren başarılı öğrenci projelerini sergileyecekler, böylece Mesleki Eğitim ve istihdam konularında önemli bir farkındalığın oluşturulması sağlanmış olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, fuarımızın bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

Gerçekleştiren açılışın ardından Valimiz Sayın İdris AKBIYIK, Van Valisi Sayın Mehmet Emin BİLMEZ ve beraberindekiler stantları dolaşarak öğrencilerin projelerini incelediler. İHA

16-003.jpg

Bu haber toplam 1958 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim