• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Akbıyık, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Vali Akbıyık, öğrencilerle birlikte kitap okudu
Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, ''Bir Kitap Bir İnsan'' kampanyası kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrenci ve vatandaşlarla birlikte kitap okudu.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, ''Bir Kitap Bir İnsan'' kampanyası kapsamında düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılarak öğrenci ve vatandaşlarla birlikte kitap okudu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı İl Halk Kütüphanesindeki etkinliğe katılan Valimiz İdris Akbıyık, burada kitap okuyan öğrenci ve vatandaşlarla sohbet ederek onlara kitap hediye etti.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali İdris Akbıyık, Hakkâri’de birinci meselelerinin eğitim ve kitap olduğunu söyledi.

Tüm iş ve icraatlarında birinci sıraya çocukları, kitabı ve eğitimi koyduklarını ifade eden Vali Akbıyık, şöyle konuştu:''Valilik olarak Hakkâri’de Bir Kitap Bir İnsan projesini başlattık. Hedefimiz Hakkâri’de genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk herkesin okumasını arzu ediyoruz.

Bir kitap okuyup bir kişiye de okutuyoruz. Kitap insan kadar insan kitap kadar kıymetlidir. Bu vesileyle şu anda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzdeyiz.  Şu anda çoğunluğu gençlerden oluşan 200 civarında Hakkârili kitap okuyor.

Biz de onlarla bir süre burada kitap okuyacağız. Bu etkinliğe katılacağız. Protokol üyelerimizle birlikte hem okuma kampanyalarına liderlik etmiş oluyoruz, hem de onlarla birlikte okuyoruz.  Artık kötü şeylerle, şiddetle anılan değil, güzelliklerle, iyiliklerle anılan, okuyan, gelişen bir Hakkâri arzu ediyoruz.

Onun için çaba sarf ediyoruz.''Daha sonra Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri, etkinlikteki öğrenci ve vatandaşlarla birlikte kitap okudu.

Etkinliğe Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Mustafa PALA, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ve kurum amirleri de katıldı. Kaynak: Hakkari valiliği

2-215.jpgv-1-001.jpg

 

Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim