• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Akbıyık, Rafting Türkiye şampiyonası Hakkari’de yapılacak

Vali Akbıyık, Rafting Türkiye şampiyonası Hakkari’de yapılacak
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, “Hakkari’de hayat var gelin bu hayatı yaşayın” sloganı ile R4 Türkiye Rafting Türkiye Şampiyonası ikinci ayak yarışmalarının Zap Nehri’nde yapılacağı müjdesini verdi.

Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım ile birlikte Zap suyu kenarında incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, burada gazetecilere açıklamada bulundu.

-Hakkari Türkiye’nin cennet köşelerinden birsidir

İki yıldır Hakkari’mizde çok güzel yatırımlar ve hizmetler yapılıyor. Hakkari Türkiye’nin cennet köşelerinden birsidir. Dağlarıyla, turizmiyle, Zap suyuyla ünlü bir kentimiz bu turizm potansiyeli kışı, karı ve her şeyi ile değerlendirmemiz gerekiyor.

Bu çerçevede biz yatırımlarımızın ve hizmetlerimizin yanında gördüğünüz gibi Hakkari’nin her yeri şantiyeye dönmüş durumda, bir taraftan asfalt yapılıyor diğer taraftan depin projemiz, diğer taraftan Gulazüryan sosyal tesisler, konaklama tesisleri, öğretmen evimiz, Toki konutları, hastaneler, okullar yani burada sayamayacağım çok hizmetler yapılıyor.

Diğer taraftan da Türkiye’nin Dünyanın en güzel dağlarını, en çok karın olduğu memleketi, bu güzelim suları mutlaka turizme ekonomik sosyal olarak bizim kazandırmamız gerekiyor. Bu çerçevede de biz birçok faaliyet yapıyoruz. Mergabütan da kar festivali, Çukurca’da doğa sporları ve foto safari, ışkın festivali, terslale festivali ve artı bunun yanında bilimsel sempozyumlarla birçok etkinliklerle bunu sağlamaya çalışıyoruz.

-Türkiye Rafting Türkiye Şampiyonası ikinci ayak yarışması Hakkari’de yapılacak

Bunların en önemlisi de Zap suyu üzerinde 25-30 Ekim arasında Türkiye Rafting Federasyonu ile birlikte Hakkari Valiliği Hakkari belediyesi, gençlik spor bakanlığımızın destekleriyle inşallah sayın bakanlarımız da katılacak büyük bir rafting organizasyonu yapıyoruz.

Rafting ikinci ayak Türkiye Şampiyonasına burada yapacağız. Tahammülümüz 400’ün üzerinde sporcu katılacak, birçok takım katılacak, belki milli takım seçmeleri burada yapılacak.

Zap’ta hak ettiği değeri inşallah insanımızın faydasına sunacak. Burada 25-30 Ekim arasında Türkiye Rafting Şampiyonasının burada yapılacağını duyuruyoruz. Sloganımız da “Hakkari’de hayat var gelin bu hayatı yaşayın” inşallah Hakkari’de hayat biraz daha güzel olacak” dedi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim