• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Vali Akbıyık, sağlık alanında güzel gelişmeler var

Vali Akbıyık, sağlık alanında güzel gelişmeler var
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de sağlık alanında çok güzel gelişmeler oluyor ve tarihten olmayan hizmetler var dedi.

İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Akbıyık ve beraberindeki İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Sağlık Müdürlüğü önünde İl  Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin Kara, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Sema Balande, Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi DT. Harun Aşan, İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. Mukaddes Merve Coşkun ve Hakkari Devlet Hastanesi Müdürü Necdet Demir tarafından karşıladı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akbıyık, gün dolayısıyla sağlıkçıların gününü kutladı ve her yerde olduğu gibi Hakkari'de gün dolayısıyla kutlama mesajlarını ilettiklerini ifade etti.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi kentte de sağlık çalışanları başta doktorlar olmak üzere, diğer sağlık personelinde canla başla korona ile mücadelede döneminde çalıştıklarını ve büyük fedakarlıkta bulunduklarını  belirten Vali Akbıyık, Hakkari'de sağlık alanında çok güzel gelişmelerini olduğunu söyledi.

Vali Akbıyık,”'Hakkari'de tarihinde olmayan gelişmeler oluyor sağlık alanda özelikle. Başarılı bir grafik çiziyor sağlık teşkilatımız. Başta sağlık müdürümüzü, başhekimimizi, ebe hemşirelerimizi tek tek tebrik ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sağlık Bakanımızın destekleri ile ilimizde birçok sağlık yatırımı devam ediyor.

Derecik'te hastanemizi bitirdik. Yüksekova'da75 yataklı hastanemiz devam ediyor ve yüzde 80'lerde. Hakkari merkezde ve Yüksekova ilçemizde kadın doğum ve çocuk hastaneleri programa alındı. Bunun haricinde ilçelerimizde gerek araç gereç açısında gerekse de  diğer açılardan en üst seviyede hastanelerimiz ve sağlık kurumlarımız  hizmet veriyor.

Özellikle Hakkari merkezde kalp merkezini açmış olmamız Hakkari için büyük bir gelişme ve artık hastanemiz 3. basamak hastane olma yolunda ilerliyor.

 Korona yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım kurduk ve yatak sayılarını arttırdık. Bunların yanında araç gereç olarak ve diğer şekillerde de hastanemizi destekliyoruz.

Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile beraber polisimizle, jandarmamızla, kaymakamlarımızla korona ile mücadelede de  sağlık teşkilatımız çok iyi bir sınav veriyor.

Türkiye genelinde iyi durumdayız ancak; maalesef ilimizde de geçtiğimiz hafta bir artış söz konusu Biz buradan doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarken, korona ile ilgili lütfen kurallara uyalım. Maske mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Hakkari'miz hep Mavi'de kalsın''dedi. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim