• BIST 9574.09
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Vali Akbıyık, sınırda ziyaretlerde bulundu

Vali Akbıyık, sınırda ziyaretlerde bulundu
Hakkâri Valisi/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Derecik ve Şemdinli ilçelerinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Irak sınırında bulunan Derecik ilçesini ziyaret eden Vali İdris Akbıyık, burada İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Durmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı ve Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya tarafından karşılandı.

Daha sonra Vali Akbıyık, yapımı devam eden Derecik İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası inşaat çalışmalarını yerinde denetleyerek, komutanlardan bilgi aldı. Kurban kesiminin ardından aziz şehitlerimiz ve kahraman Mehmetçiklerimiz için dua edildi.

Vali Akbıyık, Derecik’te halkın hizmetine sunulmak üzere yapılmakta olan 5 katlı ve 20 yataklı Devlet Hastanesi ile yapımları devam eden 4 katlı ve 16 derslikli okul ve 2 katlı Kaymakamlık binası inşaatlarında incelemelerde bulunarak Kaymakam Ahmet Özdemir'den bilgi aldı.

İncelemelerin ardından Vali Akbııyık, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Derecik İlçesi Kaymakamı olarak atanan Ahmet Özdemir'i makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olmasını diledi.  Kaymakamlık binasındaki birimleri de gezen Vali Akbıyık, burada vatandaşlarımıza hizmet veren personelle sohbet ederek yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Şemdinli İlçesine geçen Vali İdris Akbıyık, burada İlçe Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkanı Tahir Saklı ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

23 Temmuz 2020 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığına atanan Tuğgeneral Ümit Durmaz'ı makamında ziyaret ederek görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Akbıyık, ardından Şemdinli’de inşa edilecek olan İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Vali Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte temelini attığı İlçe Jandarma Komutanlığı binasının hayırlı olmasını diledi. Tören, kurban kesimi ve duanın yapılmasının arından sona erdi.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı’yı da ziyaret ederek ilçede yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi alan Vali Akbıyık, daha sonra Aile Destek Merkezine geçerek burada kadınlar tarafından üretilen cerrahi maskeleri inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

Ardından Şemdinli Kaymakamı Yakup Güven’i makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Vali Akbıyık, daha sonra Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararnamesiyle Şemdinli Adliyesine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Emre Özsoy ile savcı ve hâkimlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Şehit Polis Özel Harekât Sinan Türkoğlu Yerleşkesini de ziyaret ederek burada görevli özel harekât polislerimize görevlerinde başarı ve kolaylıklar dileyen Vali Akbıyık, daha sonra Şemdinli İlçesinden ayrıldı. Ziyaret ve incelemelerinde Vali İdris Akbıyık’a İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da eşlik etti. Kaynak: Hakkari valiliği

1-493.jpg2-542.jpg3-412.jpg
 

Bu haber toplam 1864 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim