• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık, sınırdaki askerleri ziyaret etti

Vali Akbıyık, sınırdaki askerleri ziyaret etti
Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nde bölücü terör örgütüne karşı sınır güvenliğini koruyan askerlerimizi ziyaret etti.

Vali Akbıyık, ilk olarak 2172 rakımlı Dağbaşı Tepe Üs Bölgesini ziyaret ederek burada PKK terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplardan ülkeye geçişlerini engellemek amacıyla bölgeye hakim tepelere konuşlu bulunan askerlerimizle bir araya geldi.

Terör örgütü için stratejik bir öneme sahip olan ve teröristlerin geçiş güzergâhını büyük oranda kontrol altında tutabilen 2172 rakımlı Dağbaşı Tepe Üs Bölgesinde sınır nöbeti tutan askerlerimizi ziyaret eden Vali Akbıyık, burada askerlerle sohbet ederek bölge ile ilgili komutanlardan bilgi aldı.



Vali Akbıyıkve beraberindekiler, 2016 yılında başlatılan "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu" kapsamında bölgeyi bölücü terör örgütünden temizlerken şehit olan 8 askerimiz için yapılan anıtı ziyaret ederek şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okudular.

 Daha sonra Vali İdris Akbıyık,Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Gerki Tepe, Sancak Tepe, Çakıllı ve 49 Nolu Hudut Taşı Üs Bölgelerinde sınır hattını koruyan asker ve polis özel harekat personelini ziyaret etti.
  Burada açıklamada bulunan Vali Akbıyık,"Irak sınırının sıfır noktasında bulunan askeri üs bölgelerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Vali Akbıyık,"Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesinde 5-6 üs bölgemizi ziyaret ettik. Kahraman askerlerimiz vatanın, milletin huzuru için canla başla görev yapıyorlar. Bizler de onların sayesinde Hakkâri’de ve ülkemizin diğer yerlerinde huzur içerisinde uyuyoruz. Hepsini tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

 Ziyarette Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler,

Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Burhan Aydın ve Çukurca İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız'da eşlik etti. Kaynak: Hakkari Valiliği

vali-1-025.jpgbassavci-1-001.jpgbassavci-2.jpg4-125.jpg2-209.jpg
 

Bu haber toplam 2661 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim