• BIST 9555.63
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Vali Akbıyık SOGEP atölyesini ziyaret etti

Vali Akbıyık SOGEP atölyesini ziyaret etti
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekiliİdris Akbıyık, Sosyal Geliştirmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kurulan atölyeleri ziyaret ederek çalışmalar hakkında Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca ve yetkililerden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) uygulanacak "Engelleri Üreterek Aşıyorum" ve "Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Etegrasyonu" projeleri kapsamında İş Geliştirme Merkezi'nde atölyeler oluşturuldu.  Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık, Valilik olarak her alanda olduğu gibi istihdamı artırmak için de çalışma yürüttüklerini söyledi.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresinin destekleriyle birçok proje hazırladıklarına ifade eden Vali Akbıyık,"Bu projelerden biri 'Engelleri Üreterek Aşıyorum' projesi. Bu kapsamda yürütülen çalışmaları yerinde gördük.

Kentteki engellilerimizi istihdama katmamız gerekiyor. Onlara hem iş bulmuş hem de meslek edindirmiş oluyoruz. Yapacakları ürünlerle Hakkari'nin doğasına, kültürüne, turizmine ve tarihinin tanıtıma büyük katkı yapacaklar. Bu proje il merkezi ve Yüksekova ilçesinde devam edecek. Burada yaklaşık 100 engelli vatandaşımız meslek edinip iş sahibi olacak."

 Diğer projenin de "Geleneksel El Sanatlarının Modernizasyonu ve Ekonomik Yaşama Etegrasyonu" projesine de değinen Vali Akbıyık,"İki projeye de üniversitemiz, Sanayi ve Teknoloji ile Kültür ve Turizm il müdürlüklerimiz, İŞKUR, KOSGEB ve diğer kurumlarımız destek veriyor.

Onların katkılarıyla hem Hakkari'nin kilimini yaşatacağız hem de kadınlara, engellilere iş imkanı sunacağız. Hakkari kilimi dünyaca ünlü bir kilim. Biz Hakkari kilimini eski değerine, önemine kavuşturacağız. Bu projeyi de il merkezi, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde uygulayacağız ve 150 kadın ve engelliyi istihdam edeceğiz" dedi.

Vali Akbıyık'a İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve  Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat Koca eşlik etti.Haber: Feyzullah Taş

isgem-1-001.jpgisgem-3.jpgisgem-2.jpgisgem-4.jpg


 

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim