• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Vali Akbıyık, üs bölgeleri ziyaret etti

Vali Akbıyık, üs bölgeleri ziyaret etti
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 4 askerin şehit olduğu 6 askerin yaralandığı Seriberi, Güvendağı ve İkiyaka Düztepe Üs Bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri Hakkari’nin Çukurca İlçesi Irak sınırında bulunan ve 19.04.2019 günü bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırı sonucu sonucunda 4 askerimizin şehit ve 6 askerimizin yaralandığı Seriberi, Güvendağı ve İkiyaka Düztepe Üs Bölgelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Üs bölgesinde incelemelerde bulunarak bölgeyle ilgili bilgi alan Vali Akbıyık, burada yaptığı açıklamada 19 Nisan günü kandil gecesi hain teröristlerin saldırı yaptığı ve 4 kahraman askerin şehit verildiği üs bölgesinde olduklarını dile getirdi.

Irak sınırının sıfır noktasında Çukurca bölgesinde olduğunu belirten Vali Akbıyık,”Burada çeşitli incelemelerde bulunduk gördük ki askerlerimiz kahramanlarımız hakikatten insanüstü bir gayretle gece boyunca çatışmışlar ve daha fazla zaiyat vermeden hem kendilerini hem de bölgeyi savundular.



 Biz ülkemizin sınırlarının emin ellerde olduğunu burada bizzat yerinde gördük bundan sonra da son terörist kalmayıncaya kadar tek terörist kalmayıncaya kadar biz askerimiz, polisimiz ve jandarmamızla güvenlik korucularımızla sınırımızı en iyi şekilde tutacağız vatanımızı ülkemizi kanımızın son damlasına kadar savunacağız” dedi.

Seriberi Üs bölgesinde yapılan incelemelerin ardından Vali İdris Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleri Yüksekova İlçesi Irak sınırında bulunan 3400 rakımlı İkiyaka Düztepe Üs Bölgesindeki kahraman Mehmetçik ve Güvenlik Korucularını ziyaret etti. 

Yoğun kış şartlarında sınır bölgesinde nöbet tutan kahraman Mehmetçiğimiz ve güvenlik korucularıla bir araya gelen Vali Akbıyık, burada kahraman Mehmetçik ve Güvenlik Korucuları ile bir süre sohbet edip bölgede incelemelerde bulundu.

İkiyaka Düztepe Üs Bölgesinde yapılan incelemelerin ardından burada açıklamalarda bulunan Vali Akbıyık,”“Şuanda İkiyaka dağlarında 3400 rakımda jandarmamızın ve köy korucularımızın üs bölgesinde bulunuyoruz burada Askerlerimizin ve korucularımızın moralleri çok yüksek yaklaşık 20 metre karın altında gözlerini kırpmadan vatan millet için nöbet tutuyorlar.

İnşallah terörden son kişi kalmayıncaya kadar Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın iradesi ile bu bölgede seve seve bütün görevli kardeşlerimiz canla başla çalışıyorlar yani sınırlarımız vatanımız emin ellerde her türlü şartlara rağmen bunu burada görüyoruz”

Vali Akbıyık, vatanın bölünmez bütünlüğü için gece gündüz demeden görev yapan ve bölücü terör örgütüne karşı büyük başarılar elde eden kahraman Mehmetçiğimiz ve Güvenlik Korucularımıza teşekkür edip başarılar dileyerek üs bölgelerinden ayrıldı.

Üs bölgesi ziyaretlerinde Vali Akbıyık’a Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu eşlik etti. Hakkarihabertv.com

01-217.jpg02-169.jpg03-123.jpg04-068.jpg

Bu haber toplam 2663 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim