• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Akbıyık, vatandaşlara maske dağıttı

Vali Akbıyık, vatandaşlara maske dağıttı
Hakkari Valisi/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, kent merkezinde vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Çin’de başlayın tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisi gittikçe artan Korona virüs (COVID-19) salgını kapsamında Hakkâri’de alınan önlemler devam ediyor.

Hakkari Valisi/Belediye Başkan V. İdris Akbıyık, Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi ve belediyi binası önünde kurulan stantlarda sosyal mesafeyi kuruyarak kendi elleriyle vatandaşlara ücretsiz maske dağıttı.

Polis memurlarının kurduğu barikatın arkasına geçen vatandaşlar sırasıyla tek tek Vali Akbıyık’ın elinde maskelerini aldılar.

Burada konuşan Vali Akbıyık, Hakkari belediyesi olarak şuan ellerinde bulunan 10 bin adet maskeyi vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

Vali Akbıyık,” Elimizde bulunan 10 bin adet maskeyi dağıtıyoruz. Bunun şuanda 10 bin adeti dağıtıldı. Bunlarda bir iki saat içersinde biter diye düşüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, sağlık, mili eğitim ve ulaştırma bakanlığının işbirlikleri ile bütün illerde de maske dağıtımları olacak.

Bizim de Hakkari’de gerekli olan maske sayıları belirtildi biz kurum kuruluşlar olarak emniyet ve jandarmamız herkes hazır.

Hakkari özelikle bu sokağa çıkma konusunda 25 ve 65 yaş altı, ilin giriş çıkışları konusunda her konuda koronavirüsü için alınan tedbirlere vatandaşımız ve kurum kuruluşlarımızda en üst düzeyde riayet ediyor. Sosyal vefa grubu ihtiyaç sahibi olanlara her türlü desteği veriyor.

Yaşlılarımıza ve kronik hastalarına gerekli yardımlar ulaştırıldı. İnşallah Hakkari en az zayiatla bu kronavirüs belasını atlatacaktır. Ayrıca Bulvar caddesinde vatandaşların maske takması zorunludur. Taksi ve toplu taşıma araçlarında da maske takmak zorunludur” dedi.

Maske dağıtımına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek’de eşlik etti. Haber: Feyzullah Taş

vali-009.jpg

 

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim