• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık'tan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Vali Akbıyık'tan Dünya Kadın Hakları Günü mesajı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

“5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bu gün, Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce, siyasi ve sosyal hakları elde ederek ülkemizde söz sahibi konumuna gelmiştir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına ve gençliğe verdiği değer ve haklarla doğru orantılıdır. Kuşkusuz ülkemizin büyük hedeflerine ulaşması, muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için kadınlarımızın da her alanda güçlendirilmesi  çok önemlidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa, siyasetten ekonomiye, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir.

Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilişinin 86. yıldönümünde millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak, bitmek bilmeyen bir özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK

Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim