• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Vali Akbıyık'tan Ekinci ailesine taziye ziyareti

Vali Akbıyık'tan Ekinci ailesine taziye ziyareti
Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Kuzey Irak sınırında meydana gelen üzücü olayda hayatını kaybeden Vedat Ekinci isimli vatandaşımızın taziyesine katılarak ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Derecik İlçesine giden Vali Akbıyık, burada Şemdinli Kaymakamı ve Derecik Kaymakam Vekili Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk tarafından karşılandı.

Daha sonra Vali Akbıyık, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Derecik İlçesine bağlı Samanlı Köyüne giderek ülkemiz sınırları dışındaki Kuzey Irak topraklarında yaşanan üzücü olayda hayatını kaybeden Vedat Ekinci isimli vatandaşımızın taziyesine katılarak ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Burada bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık,  "Acınızı paylaşıyor, hepinize başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet etsin. Başınız sağolsun. Tabi birazda kader bu, coğrafi kader. Yani bu coğrafyada işte yaşayınca maalesef böyle üzücü olaylarda olabiliyor.

Tabi öncelikle hepimiz kanunlara, kurallara uyacağız. Mutlaka devlet sizlerle her zaman beraber. Siz devletine ve milletine sadık Gerdi aşireti mensupları ve Derecik halkının devletimizde, Valiliğimizde ve kamu kurum ve kuruluşlarımızda özel bir yeri var. Bu birlik ve beraberlik bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu tür üzücü olaylar olmaz.

Derecik İlçemizdeki sınır kapısının da biran önce açılması için çaba sarf ediyoruz. Geçenlerde Ticaret Bakanımız ve TOBB Başkanımız da geldi. Kapının açılması durumunu onlara da aktardık. Bir takım yasal ve idari hazırlıklar var, bunlar biter bitmez inşallah açılacak.

Buradaki kurumlarımız mutlaka sizlere gereken kolaylıkları gösterecekler. Sayın İçişleri Bakanımız da özellikle selamlarını gönderdi, başsağlığı dileklerini iletiyorum. Sanırım sabah sizleri de aradı. Allah rahmet etsin. Tekrardan başsağlığı diliyoruz. Bu tür üzücü olaylar inşallah bir daha olmaz."

 Samanlı Köyü Muhtarı Salih Yaman ise, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü ifade edere,k Gerdi aşireti olarak her zaman devletinin yanında olduklarını söyledi.

Taziyenin ardından Derecik Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Akbıyık,daha sonra ilçeden ayrıldı. Kayak: Hakkari valiliği

vali-akbiyik-3-004.jpgvali-akbiyik-2-006.jpgvali-akbiyik-1-004.jpg

Bu haber toplam 2065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim