• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Vali Akbıyık'tan İstiklal Marşı kabulu mesajı

Vali Akbıyık'tan İstiklal Marşı kabulu mesajı
Hakkari Valisi İdris Akbıyık 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle bir mesajı yayınladı.

Vali Akbıyık mesajında," Ömrünü vatana millete ve hizmete adamış, Vatan Şairi Mehmet Akif ERSOY’un ölümsüz eseri İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 98.yıl dönümünü kutlamanın onurunu, gururunu yaşıyoruz.

Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı İstiklal Mücadelemiz, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ithaf ettiği İstiklal Marşı’nın muhteşem mısralarıyla ölümsüzleşmiştir.
 
 Kahramanlığımızın, tarihe not düştüğümüz destansı Milli Mücadelemizin, heybetli kimliğimizin ve hürriyet aşkımızın ifadesi olan İstiklâl Marşımız sahip olduğumuz milli değerlerimizin başında gelmektedir. İstiklâl Marşımızın her mısrasında Türk Milleti'nin bağımsızlık aşkı, mazlum milletlerin hürriyet nidaları, Türk'ün sarsılmaz imanı ve çelikten iradesi dile getirilmiştir.
 
Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yapıldığının en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir.
 
Bugün üzerimize düşen en büyük görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum" Hakkarihabertv.com
 
Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim