• BIST 9493.75
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Vali Akbıyık'tan Miraç kandili mesajı!

Vali Akbıyık'tan Miraç kandili mesajı!
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in ihsan ve ikram dolu mucizevi bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği, içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran Miraç Kandili’ni bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Recep ayının 27. Gecesinde gerçekleşen İsra ve Miraç; Sevgili Peygamberimizin (sav) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’mızın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya kadar uzanan içerisinde pek çok ilahi hikmet ve bereketi barındıran manevi bir yolculuktur.

Miraç adı gibi mucizelerle doludur. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb'in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur." buyurmuştur. Bu mucizelere erişmek için bu gece ibadetle geçirilmeli ve nefsimiz zincirlenerek iyi dilek ve temenniler gün yüzüne çıkarılmalıdır.

Cenab-ı Allah’ın büyük kudret ve saltanatını gösteren muazzam bir olay olan Miraç, sadece Peygamberimizin şahsına özel bir hadise değildir.

Bugün, O’nun davasına kendini adayan, tüm insanlık için hak ve adalet isteyen İslam alemi de yaşadığı zorluk ve sıkıntılar karşısında Yüce Allah’ın yanlarında olduğunu idrak etmeye muhtaçtır. Miraç, huzur ve güven içinde bir insanlığın olduğu, gözyaşı, kan, işgal, sefalet ve yoksulluğun olmadığı bir hayatın inşası için çaba sarfedenlere, Allah’ın yardım edeceğinin de müjdesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hakkarili Hemşehrilerim olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş, hastalık ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum"

HAKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK

 

Bu haber toplam 1024 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim