• BIST 9105.77
  • Altın 2325.525
  • Dolar 32.3798
  • Euro 35.0195
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Vali Akbıyık'tan Türk polis teşkilatı mesajı

Vali Akbıyık'tan Türk polis teşkilatı mesajı
Hakkari Valisi idris Akbiyik, Türk Polis Teskilatinin 174. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Vali Akbıyık mesajında,"Yurdumuzun dört bir yanında, yedi gün yirmi dört saat mesai mefhumu gözetmeksizin, bin bir türlü zorluk ve cefa içerisinde, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, canlarını ortaya koyarak görev yapan, Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 174. Yılını kutlamanın onur ve sevincini yaşamaktayız.

Temelleri Osmanlı’da daha eski tarihlere dayansa da bu günkü anlamıyla Polis Teşkilatımız 10 Nisan 1845’te kurulmuştur. Kamu düzeninin sağlanması ve korunması, suçun önlenmesi, suçluların yakalanması, asayişin sağlanması, halkımızın huzur ve güven ortamının temin edilmesi konularında kanunlara bağlı kalarak, kendi hayatlarını hiçe sayıp, bizlerin huzur ve mutluluğu için, Milletimizin kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmamak adına özveriyle çalışan Emniyet Teşkilatımızın her biri birbirinden değerli mensupları ile ne kadar gurur duysak azdır.

 Zorlu coğrafi koşullara sahip ve stratejik önemi büyük olan Ülkemizde görev yapmak elbette ki kolay değildir. Doğudan batıya uyuşturucu koridoru haline getirilmeye çalışılan, hem ulusal hem de uluslararası platformda her türlü terör olayı ile gelişmesi engellenmeye çalışılan Ülkemizde, profesyonel bir görev bilinci ve temiz bir vicdan ile hareket eden Polis Teşkilatımız sayesinde hiçbir yasadışı olay yaygınlaşmayacak ve hiçbir suçluya göz açtırılmayacaktır.

Bu anlamda hem terörle, hem kaçakçılıkla hem de uyuşturucu ile mücadelede bayanı ve erkeğiyle tüm polislerimizin göstermiş olduğu başarılar takdire şayandır.

Teknolojik gelişmeler, yapılan yatırımlar, sosyo-kültürel anlamda atılan adımlar… Şüphesiz ki bunlar asayişin olmadığı, güven ortamının tesis edilmediği bir toplumda manasız kalacaktır. Ne mutlu bizlere ki böylesine fedakâr, canını ortaya koyan Emniyet Teşkilatına sahibiz.

 Bizlere bu ortamın sağlanması, çocuklarımıza güvenli bir ülkenin bırakılması için bir gün bir hafta değil, yaşam boyu hayatımızın içinde bulunmaktadır polislerimiz. Kimisi bu uğurda bedenini ortaya koyarak gazi oldu, kimisi canını ortaya koyarak gençliğinin baharında düştü bu toprağın bağrına. Ama bizler unutmadık, unutmayacağız.

Her türlü fedakârlığı benliğine kazımış, her an göreve hazır, her kanunu yaşam biçimi haline getirerek günlük hayatına devam eden özveri ve fedakârlık örneği Polis Teşkilatımızın 174. Yıldönümünü tebrik ediyorum.

“Polis; huzur, güven verir.” Sloganıyla çıktıkları yolda bu vatan uğuna şehit olmuş Emniyet Mensuplarımıza Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet dilerken geride kalan ailelerine sabır ve bağ sağlığı diliyorum. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1630 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim