• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Akbıyk'tan Miraç kandili mesajı

Vali Akbıyk'tan Miraç kandili mesajı
Hakkari Valisi/Belediye Başkanı İdris Akbıyık. Miraç kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  Bu Gece Mübarek Üç Ayların ikincisi olan Recep ayının yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in yeryüzünün iki mübarek mabedi olan Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’dan göklere uzanan yolcuğunun adıdır Miraç. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in göğe yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Gecesi; bedenin ruha, ruhun sahibine yükselişini ifade eder. Miraç, Müslümanların imanlarını pekiştirir ve kardeşlik şuurunu arttırır. Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp, rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret dilemek kurtuluşumuza vesile olacaktır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in ümmeti olarak hem Ülkemizin geleceği hem de kendi selametimiz için en sevgilinin bıraktığı kutlu emanetlere, Yüce Kitabımıza ve dinimize sahip çıkmalı ve onun izinden yürümeliyiz, ona layık bireyler olmak için çalışmalı, insanları iyiliğe, güzelliğe, sevgi, saygı ve hoşgörüye davet etmeliyiz. Ülkemiz ve milletimiz adına birlik ve beraberliğimizi daim kılacak tutum ve davranışlar içerisinde bulunmalı, içimizdeki iyi ve güzel duygu ve düşüncelerimizi pekiştirmeliyiz.

 Bu mübarek geceler dayanışma ve yakınlaşma duygusunu arttırır. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Türk Milleti olarak daha dikkatli ve duyarlı olup Miraç Kandili’ni evlerimizde idrak etmeliyiz. Bu duyarlılıkla aldığımız her önlem bizleri ve çevremizi koruyacaktır.

Bu mübarek geceyi evlerimizde idrak ederken, virüs nedeniyle gecesini gündüzüne katan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere devlet görevlilerimize dualarımızı eksik etmeyelim.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Allah’ın huzuruna yükseldiği bu gecede Tüm İslam Aleminin mübarek Miraç Kandili’ni kutluyor, sağlıklı ve huzurlu günler getirmesini temenni ediyorum.

HAKKARİ VALİSİ/BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim