• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Vali Kalkan sınır'da

Vali Kalkan sınır'da
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Çukurca ilçesinde açılması gündemde olan Üzümlü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Kalkan, beraberindeki Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Mehmet Okkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İrfan Özsert, bazı kurum amirleriyle Üzümlü köyüne geldi. Helikopterle Ateştepe pistine indikten sonra vatandaşla cuma namazını kılan Vali Kalkan, daha halkla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Vali Kalkan, defalardır Çukurca ilçesine geldiğini ve vatandaşların kendisine her seferinde ilk olarak Üzümlü Sınır Kapısı’nın ne zaman açılacağı yönünde soru sorduğunu belirtti. Vali Kalkan, “Bizlerde hep burada açılacak sınır kapısı için silahlı kuvvetlerimizle birlikte hükümet olarak çalıştığımızı söyledim, Sizlerin taleplerinizi başta Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı Beye, Kalkınma ve İçişleri bakanlarımıza ve tabi Sayın Başbakanımıza arz ettik.

Bunlar teknik çalışmaları gerektiren şeylerdi. Tabii bizim iç hukukumuzda bir sorun yoktur. Bizim devlet olarak oturmuş bir yapımız ve sistemimiz var. Bu coğrafyada örnek bir yönetime sahibiz, ancak karşı tarafta Irak yönetiminde bir belirsizlik vardı. Ama bizler güvenlik güçlerimizle birlikte valiler düzeyinde anlaşmak suretiyle açabilir miyiz diye bu konuyu gündeme getirdik.

Geçtiğimiz günlerde Van’da Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başbakanı Sayın Neçirvan Barzani, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları toplantıda hudut kapıların açılması ele alındı. 25 Mart’ta Şırnak’ta Erbil ve Dohuk valileriyle bir görüşmemiz olacak. Bu görüşmede teknik detaylar konusu mutabakata bağlayıp 27 Mart’ta bu anlaşmayı imzalayıp vatandaşlarımızın yıllardır bu bölgede bekledikleri sınır kapılarını açıp, halkımızın daha rahat bir şekilde Kuzey Irak tarafına geçişlerini sağlayacağız” dedi.

Vali Kalkan ve beraberindekiler, yaya olarak sınır kapısına giderek burada Kuzey Irak yetkilileriyle de bir süre görüştükten sonra tekrar köye döndüler. Bu arada askerler tarafından yetkililere ve köylülere ayran ile börek ikram edildi. Vali Kalkan, daha sonra beraberindekilerle buradan ayrıldı. Haber: Hacı Geyik (İHA)

uzumlu-sinir-kapisi-m.jpg

uzumlu-sinir-kapisi-1.jpg

uzumlu-sinir-kapisi-2.jpg

uzumlu-1.jpg

Bu haber toplam 8926 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim