• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Vali Toprak Çukurca'da muhtarlar toplantısına katıldı

Vali Toprak Çukurca'da muhtarlar toplantısına katıldı
Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Irak sınırında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduktan sonra muhtarlar toplantısına katıldı.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Çukurca İlçesi’ne giden Vali Toprak, Kaymakam Temel Ayca, 2’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Ardından Vali Toprak, beraberindekilerle birlikte Ahmedi Hani Konferans Salonu’nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katıldı.

Burada konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, il merkezi ve ilçelerinde düzenli ve periyodik olarak gerçekleştirdikleri toplantılarda muhtarlarla bölgelerindeki sorun ve sıkıntıları görüşerek değerlendirdiklerini ifade etti.

Sorun ve taleplerle ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getiren Vali Toprak şunları söyledi.

"Muhtarlarımız seçimle göreve gelmiş ve her biri bin, iki bin kişiyi temsil eden arkadaşlarımız. O yönüyle de bizim için önemliler. Bizim burada konuştuklarımızı veya kendi beldelerindeki, köylerinde konuşulan talepleri bize iletmede aracı rolü görüyorlar.

Muhtarlarımız aynı zamanda devletimizin en uç noktasındaki temsilcileri. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın birebir sorunlarından haberdar olan yaşadıkları köye, mahalleye hizmetlerin gelmesi için ön ayak olan kişilerdir. Onun için de bu toplantılara önem veriyoruz.

O manada biz sizlerin fikirlerini, görüşlerini, önerilerini ve eleştirilerinizi alıyoruz. Düzeltmesini istediğiniz konular varsa bunları sizlerden dinliyor ve halletmeye çalışıyoruz. Çözebileceğimiz konular varsa burada takip edip halledelim.

Bizi aşan konular varsa da gerekli makamlar nezdinde girişimlerde bulunmaya çalışalım."  İlimizdeki huzur ortamına da değinen Vali Toprak, güvenlik güçleri ve korucuların cansiperane bir mücadele yürüttüklerini söyledi. Çok bilinçli ve vatandaşı incitmeyen etkili yöntemlerle güvenliğin çok iyi bir noktaya geldiğini belirten Vali Toprak, herkes herhalde bunun farkında değil mi? 2-3 sene önceyle kıyasladığımızda Allah’a şükürler olsun daha iyi. Tabii bunlar rastlantıyla olmuyor dedi.

Toprak,"Öncelikle siz değerli muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın duyarlılığı, askerimizin cansiperane fedakâr çalışmaları, sınırlarımızın tutulması, jandarmamızın yurt içindeki nöbetleri, kontrol noktaları, korucularımızın etkin kullanımı, emniyetimizin jandarmayla beraber istihbarat çalışmaları bunların hepsi bir araya geldiğinde iyi bir noktaya geldiğimiz gözüküyor. Bunu herkes yaşayarak görüyor.

Bir muhtar olarak duyarlı bulunmamız gerekiyor. Köye gitmezsek de aldığımız haberleri uygun kanallarda bildirmemiz gerekiyor. Bu her yerde böyledir. Köyümüze, mahallemize bir yabancı geldiği zaman gider emniyet veya jandarmaya haber veririz. Bunlar da (bölücü terör örgütü) devletimize karşı isyan bayrağı açmış, dayanağı da hemen hemen son 4-5 senedir bence kalmamış.

Eline silah alan birisi varsa silahlı güçlerimizde buna karşılığını verir. Terörle mücadele de büyük bir kararlılık var. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede vatandaşlarımıza zarar gelmemesi için çok duyarlı davranıyor. Biliyorsunuz terör örgütü Yüksekova’ya girdi. 200 tanesi orada kaldı biliyorsunuz.

Bir tane sivil ölmedi arkadaşlar. Şehir içerisinde çatışma oluyor ve bir tane sivil öldürülmüyor dikkate bakın. 8 tane şehit verme pahasına bir kişinin burnu kanamadan operasyon yapıldı. Terör örgütünün sonunu getirine kadar bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Benim sizlerden talebim bu güzel güven ortamını, karşılıklı sevgi, saygı ortamını devam ettirmek, devletimize her konuda yardımcı olmak. Biz sizlere her zaman yardımcıyız. Bizim tek derdimiz var. Sizlerin, köylerin, beldelerin, şehrin sorunlarını çözmek ve vatandaşlarımıza sevgi göstermek.

Onun için biz de bu duyarlılığı hep beraber gösterelim. Şu anda Hakkâri Türkiye’de örnek gösteriliyor. Şu andaki gündemiyle, imajıyla, yaşanan faaliyetlerle Türkiye’de örnek gösterilen bir İl haline geldi. Onun için bunu artık bozdurmayacağız.

Huzur olduğu zaman sağlık ocağı da, okulu da, fabrikası da, yüksekokulu da, yatırımı da hepsi gelir ve gelecektir. Her türlü haklı ve yerinde olan eleştiriye açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim benimsedik. Halkımızda bunu iyi gördü, iyi değerlendirdi, karşılık verdi.

Allah’a şükürler olsun son 1,5 yıldır il merkezinden Çukurca, Şemdinli, Yüksekova ve köyler dâhil gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızdan büyük bir sevgiyle, güvenle karşılaşıyoruz. Biz de onların kılına zarar gelmemesi için çok büyük çaba içerisindeyiz.

Birlik, bütünlük içerisinde işimize, yolumuza devam edeceğiz. İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Buralar 10 sene sonra bambaşka anılacak. Turizm cenneti olarak dünyanın hücum ettiği bir yer olacak. 20 sene sonra da Yüksekova da en az 20-25 tane be yıldızlı kayak oteli olacak.

Buradaki kaya evleri tarihi bir şey. Buraya da yağacaklar. Buralar kalkınacak ve işsizlik bitecektir. Biz yeter ki bu beraberliğimizi, karşılıklı sevgi, saygımızı devam ettirelim."

Geçilen toplantıda Vali Toprak, köy ve mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.Toplantının ardından Vali Toprak, Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu’nu ziyaret ederek dolaştığı sınıflarda öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Çukurca’da restore edilerek turizme kazandırılacak olan 400 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen tarihi kale evlerinde de incelemelerde bulunan Vali Toprak, Çukurca Gençlik Merkezini de ziyaret ederek burada uygulamalı girişimcilik eğitimi alan vatandaşlarla bir araya geldi ve anlatılan dersi bir süre dinledi.

Vali Toprak Narlı Köyü Kaynaklı Mezrası İlkokulu’nu da ziyaret ederek burada eğitim gören minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kaynak: Valilik sitesi

cukurca--1-001.jpgcukurca--2.jpg

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim