• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Vali toprak; “Hakkari güzelleşiyor”

Hakan Taş

Oğuzkur tApatmanında Antik Cafe ve Kahvaltı Salonu isimli yeni bir işyeri hizmete açıldı. Açılışa valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK, Alay Komutanımız Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Durankaya Belediye Başkanı Fatih KESKİN, Eski Milletvekili A.Müttalip ÖZBEK, Emniyet Müdürü Suvat DİLBEROĞLU, HATSO Başkanı Servet TAŞ, Meclis Başkanı Nazım DEMİR, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail AKBOĞA, İYİ PARTİ HAKKARİ İL BAŞKANI GAZİ TATLI, bir çok esnaf ve STK temsilcisi katıldı.

Hakkari’ye ve halka verdiği değer ile bilinen sevilen valimiz TOPRAK’a ilimizin değişen yüzünü sordum ve duygularını öğrenmek istedim; “Hakkari gelişiyor ve güzelleşiyor. Tüm bunlar huzur ortamının getirdiği artılardır.  Herkesin bakışında geleceği görmenin umudu var.

On gün içinde bu gerçekleştirdiğimiz üçüncü açılışımız. Yeni markalar, yeni işyerleri kentimize ayrı bir güzellik katmaktadır. Şuan açılışını yaptığımız Antik Cafe’de dokuz kardeşimiz iş imkanını bulmuştur. Her yeni iş yeri yeni ekmek kapısı demektir. İlimizin bu eşsiz güzelliğini ve sağlanan huzur ortamını uluslararası festivallerde tanıtımını yaparak herkese ulaştırmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Valimiz Toprak’a kısa bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun müjdelediği ve 5 bin kişiye iş imkanı sağlayacak olan fabrikayı sordum. Vali Toprak bu projenin beklemede olduğunu, yakında temelinin atılacağını söyledi.

Vali Toprak cafede açılış töreninde bulunurken Bulvar caddesi aralarında Taşeron kadroyu beklerken kadroları ellerinden alınan gençlerin mutsuz bekleyişleri dikkatlerden kaçmadı. Çıkışta bu konuya değinip değinmediğimizi sordular.

Tüm mağdurlara ve ailelerine şunu açıkça beyan ediyorum ki, ilimiz valisi soruşturmaları devam eden ve işe alınmayan tüm taşeron garibanları için hepimizden daha üzgün ve hepimizden daha duyarlı fedakarca ciddi bir çalışma yürütmektedir. Unutmamalıyız ki ilimizde garibanların hakları yenmesin diye Noter tastikli kura çekimi modelini başlatandır. Ve inanıyorum ki en kısa zamanda herkes çocuklarının rıskı olan bu kadrolarına kavuşacaklardır.

Antik Cafe’nin genç patronu Hayrettin Çiftçi, açılış törenine katılan başta sayın valimiz olmak üzere tüm davetlilere bizim aracılığımızla teşekkürlerini iletti.

Bu yazı toplam 3947 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim