• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Vali Toprak: “Hakkari halkı en büyük enerjimdir”

Hakan Taş

15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutlandı. Güne damgasını vuran açıklama valimiz Toprak’tan geldi. Yürüyüşün ardından Hükümet Konağı önünde tertiplenen ve gece yarısına kadar süren programda ilimizin sevilen valisi Cüneyit Orhan TOPRAK’ın açıklamaları dakikalarca alkışlandı.

İşte sayın valimizin o gece beğeni toplayan açıklamaları; “Hiçbir zaman unutamayacağımız ve unutturmayacağımız  öneme sahip tarihi bir gündür. 

15 Temmuz, Türk demokrasi tarihine hatta dünya tarihine sizlerin sayesinde altın harflerle yazılmıştır. Ecdadımızın asil kanlarıylaelde ettiğimiz, koruduğumuz bu vatanı kimseye dokundurmayacağımızın dünyaya ilan edildiği gündür.

O gece vatandaşlarımızla birlikte sokaklara çıktık. Ben burada tekrar Hakkari halkına teşekkür ediyorum. Bizi 2 yıl boyunca hiçbir konuda yalnız bırakmayan  her zaman yanımızda olan Hakkari halkı, bana ve çalışma arkadaşlarıma en büyük kuvvet kaynağıdır. Hakkari halkı benim en büyük enerjimdir.

  Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısıyla halkımız meydanlara döküldü. Halkın elinde ne uçak, ne silah, ne tank ne de top vardı. Sadece iman güçleri vardı. Bu durum dünyada görülmemiş bir karşı koyma ve direnişti. O gece gerek Hakkari’de gerek  ülkemizin bütün illerinde meydanlarda herkes tek vücut olmuştu, tek yumruk olmuştu.”

Vali Toprak kürsüde konuşurken yatsı ezanı okundu ve konuşmasına ezan arası verdi. Daha sonra slogan ve alkışlarla konuşmasına kaldığı yerden devam etti; “O gün herkes demokrasisine, iradesine sahip çıkmak için kendini tankların önüne atmıştır.

Bu Hakkari’de de böyleydi, Edirne’de de böyleydi. Bu kalkışmayı planlayanlar bu milleti darbe yoluyla ele geçirip kaosa sürükleyip dış güçlere teslim etmeyi düşünenler hiç ummadıkları bir sonuçla karşılaştılar. Milletimizin tek yumruk, tek vücut, tek yürek, tek duygu olmasına farkında olmadan vesile oldular.

İşte bugün de aradan 2 yıl geçmesine rağmen yine Hakkarili kardeşlerim bizlerle beraber 15 Temmuz’da yaşananların büyüklüğünü bir kez daha ortaya serecek şekilde ellerinde bayraklarıyla bizlerle yürüyüp meydanı doldurdular.”

Valimiz Toprak, cebinde not kağıtlarına bakarak konuşma yapmayan belki de ilk ve tek validir. Günlerce konuşsa  bile asla dili bile sürçmeyen, akıcı ve etkileyici bir diksiyona sahiptir. Yarım saatten fazla süren konuşmasını herkes büyük bir zevkle dinleyerek alkışla destek verdi.

Vali Toprak sözlerini şöyle noktaladı; “15 Temmuz gecesi sokaklarda Sünni, Alevi yoktu. Türk-Kürt yoktu. O gece vahşet dolu meydanlarda sağcı-solcu, iktidar-muhalefet yoktu. Çanakkale’deki Seyit Onbaşının, Erzurum’daki Nene Hatun’un, Maraş’taki Sütçü İmam’ın torunları vardı.”

15 Temmuz etkinliklerine valimiz Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Garnizon Komutanı  Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Rektör Prof.Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcıları M.Nurullah Karaman-Bekir Abacı,

Emniyet Müdürümüz Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk,Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, kamu kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Fotoğraf Kaynak: Hakkari valiliği Wep sitesi

15-temmuz-hakkari-2-001.jpg15-temmuz-hakkari-1-001.jpg15-temmuz-hakkari-3-001.jpg15-temmuz-hakkari-4.jpg15-temmuz-hakkari-5.jpg

 

Bu yazı toplam 3067 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim