• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Vali toprak; "Hakkari'yi herkes önemsiyor"

Hakan Taş

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet balosu için Orduevi'ne davet edildik. Son on yılda ilk kez Orduevine giriş yaptık. Saat 19.00 da başlanacak olan programa davetliler önceden gelerek yerlerini aldı.

Daha sonra sırasıyla valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK ve eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova 3.Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Emre Tayanç, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim ve öğretmen eşi Büşra Epcim, Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Balık, 

Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Vali Yardımcılarımız  Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Yüksekova Kaymakamı  Mahmut Kaşıkçı ve Emniyet Müdürümüz Suvat Dilberoğlu resepsiyona iştirak ettiler.

Hakkari valiliğinin ev sahipliği yaptığı resepsiyona davet edilen diğer konuklar ise şunlar; Kamu kurum amirleri, muhtarlar, bazı esnaf ve iş adamları, şehit ve gazi aileleri, siyasi parti başkanları ve Hakkari Barosu...

Vali Toprak, Tümen Komutanı Tokel, Tugay Komutanı Tayanç ve Vali eşi Dr. Funda Toprak tüm masaları dolaşarak konuklarla yakından ilgilendiler.

Orduevinde ikram kusursuzdu. Yüksekova Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Hakkari'nin coğrafi farklılığını anlatarak eşsiz güzelliklerinden gururla söz etti.

Dayanışma ve kaynaşmaya vesile olan gecede vali Toprak, çok önemli mesajlar içeren geniş bir konuşma yaptı.Cumhuriyetin kuruluşu, önemi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mücadelesini, vatan sevgisi ve 94 yıla sığdırılan bir başarının öyküsüne değindi.Vali Toprak sözlerini şöyle sürdürdü; "Cumhuriyet bir yerde adalet ve adil olmak demektir, şefkat demektir, hizmet demektir. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece hiçbir gücün bizi durdurmaya, yıkmaya, zora sokmaya gücü yetmez. 15 Temmuz'da da bunu gördük."

Vali Toprak, cumhuriyet resepsiyonunda 29 Ekim'in anlam ve önemini anlattıktan sonra Hakkari konusunda da açıklamalar yaptı. Toprak şunları söyledi; "Geldiğim günden beri sürekli halk ile iç içe oldum.

Biz herşeye açık ve hoşgörülüyüz. Herşeyi alırız, değerlendiririz ve çözüm buluruz. Kafanıza takılan ne varsa dinlemek zorundayız.

Her türlü görüşe ve kişiye kapımız açıktır. Ankara Hakkari'yi çok önemsiyor. Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımız Hakkari konusunda söylediğimiz her konuyu dinleyerek destek olmaktadırlar. Bizi hiç ertelemediler ve ihmal etmediler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Hızla gelişiyoruz ve bu hizmetlerle çok daha güzel günlere hep birlikte gireceğiz. Hakkari, toplum yapısı, misafirperverliği ve kültürüyle apayrı bir şehirdir. Bize gelen misafirlerimiz bu farklılığı görerek son derece memnun şekilde ayrılıyorlar. Birlik ve beraberlik içerisinde oldukça tüm sorunlarımızı kolayca çözebiliriz"...

Yarım saat süren konuşma büyük alkış aldı. Davetliler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve cumhuriyetin 94'nci yaş günü pastası gururla kesilerek ikram edildi.

Valimizin küçük kızı Zehra Toprak Teğmen üniformasını giyince ilgi odağı oldu. Gecede Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Emre Tayanç'ın samimi ve içten davranışı büyük takdir topladı. Tayanç Paşa herkesle ayrı hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Cumhuriyetimizin 94'nci yaş günü kutlu olsun...

Bu yazı toplam 3661 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim