• BIST 9552.43
  • Altın 2485.243
  • Dolar 32.5068
  • Euro 34.8706
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Toprak model uçak uçurttu!

Vali Toprak model uçak uçurttu!
Hakkari Valisi Cüneyik Orhan Toprak, Türk Hava Kurumu (THK) ait model uçak gösteri etkinliğine katılarak model uçak uçurttu.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumuhriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Gökgöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, THK Hakkari Şube Başkanı Salih Kahraman Merzan Mahallesi şehir stadında model uçak tanıtım ve gösterisi etkinliğine katıldılar.

Vali Cüneyit Orhan Toprak,  Radyo Kontrollü Model Uçak Simülatörü programı hakkında  THK görevlisinden bilgi aldıktan sonra model uçak uçurttu.

Yanına gelen çocuklara kek ve meyve suyu ikram eden Vali Toprak, çocuklarla yakından ilgilenerek model uçaklar hakkında bilgi verdi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Toprak, Hakkari’nin yine güzel bir gün geçiriyoruz, bütün emeğimizi harcadığımız geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, çocuklarımızı, havacılığa ısındırmak, devletimizin onuru gücü olan Türk hava kuvvetlerinde inşallah illerde pilot olarak, bakımcı olarak hizmet vermeleri için bir yol açmak üzere bugün bir araya geldik dedi.

Vali Toprak,”Türk Hava Kurumu İl Başkanlığı tarafından yaklaşık bir aydır maket uçak yapımı ile ilgili kurslar düzenleniyor.

Uzaktan kumandalı uçaklarla ilgili de yakında başlatacağız inşallah. Bugün eğitimlerin sonuna gelindi. Türk hava kurumu bünyesinde görev yapan öğrenci arkadaşlarımızda bugün bize maket uçakları ile beraber bize katılarak hem bizlere hem gençlerimize ve Hakkarili kardeşlerimize gösteri uçuşu gerçekleştirdiler.

Çocuklarımız da gördüğünüz gibi uçaklara ve uçuşlara karşı büyük bir ilgi beslediklerini gördük. İnşallah bugün burada bir sevginin tohumunu atmışızdır. İnşallah bundan 15-20 yıl sonra şuanda yanımızda ilk ve orta okula giden gençlerimiz  ef 16- ef 4 uçakları ve yolcu uçaklarında pilot olarak memleketlerine vatanlarına hizmet edecekler.

Hatta burada birkaç çocuğa sizi uçağa binip gönderiyim dediğimde 3 tanesi gönüllü oldu ben bunun üstünde giderim diye. Bu kadar da cesur çocuklarımız var. İnşallah geleceğimizin teminatı görev rahatlığı ile ülkeyi kendilerine emanet edeceğimiz çocuklarımız bugün burada güzel bir başlangıcın tohumunu kalplerinde his ettiler.




Bizlerde onlara moral vermekten dolayı çok memnunuz. THK kurumuna da bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin burada devam edeceğini de duyurmak istiyorum” dedi.

THK Hakkari Şube Başkanı Salih Kahraman ise, Hakkari’de model uçak kursları düzenleyen THK yetkililerine teşekkür etti.

Ankara’da gelen ve yaklaşık bir aydır Hakkari’de 15 ile 16 yaş grubu 25 öğrenciye model uçak kursu veren THK  görevlisi öğretmeni Fatih Düzenci, model uçak kurslarının devam edeceğini söyledi. Haber: Feyzullah Taş/İHA

maket-ucak-kursu-m.jpgmaket-ucak-kursu-1.jpgmaket-ucak-kursu-2.jpgmaket-ucak-kursu-3.jpgmaket-ucak-kursu-4.jpg

Bu haber toplam 3093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim