• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Vali Toprak rütbe terfi törenine katıldı!

Vali Toprak rütbe terfi törenine katıldı!
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında düzenlenen Rütbe Terfi töreni’ne katıldı.

Yüksek Askeri Şüra’da alınan kararla 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel Tümgeneral’liğe terfi ederken bazı subay, astsubay ve uzman çavuşlar bir üst rütbeye terfi etti.

örene Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, 2.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay,

Şemdinli Tugay Komutanı Erdoğan Baykal, Otluca Dağ ve Tugay Komutanı Emre Tayanç, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Bakım Albay Yavuz Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu katıldı.

Rütbe terfi Töreni’nde konuşan Vali Toprak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin birbirinden kıymetli subayları, astsubayları, uzman çavuşları ve kahraman Mehmetçiklerimiz. 3. Piyade Tümen Komutanlığı tarafından düzenlenen Rütbe Terfi Töreni’ne hepiniz hoş geldiniz dedi.

Vali Toprak,"Şeref verdiniz. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum ki böylesine güzide cesur kahraman köklü bir ordusu olan Devleti, Hakkâri’de temsil etmekten duyduğum gururu ve onuru ifade etmek istiyorum.

Devletimizin gücünün bir göstergesi sarsılmaz iradesi disiplini ve dimdik duruşuyla dosta güven düşmana korku veren böyle bir ordusu olan Devlet güçlü bir Devlettir. Bende böyle bir güçlü Devleti temsil etmekten ne kadar gurur duyduğumu huzurlarınızda ifade etmek istiyorum.

Türk Ordusu bütün dünya tarafından da takdir edildiği üzere disipliniyle üstün görev anlayışıyla, fedakârlıkla verilen görevi eksiksiz olarak yerine getirilmesi ile dünyada tekâmül etmiş başarılı bir Şanlı Ordu’dur. Bu vesileyle bu törenin önemi daha iyi anlaşılabilir.

Biz çocukluğumuzdan beri aklımızın ermeye başladığı dönemden beri ordumuzla gurur duyarız önümüzden şöyle küçük bir birlik dahi geçse gözlerimiz yaşarır. Bu bana has değil bütün Türk Milletine hastır.

Ordumuzun yükselmesi güçlenmesi teknolojik alanda ilerlemesi bizi her zaman gururlandırmıştır. Hakkâri’de görev yaptığım sırada siz değerli komutanlarımızla paşalarımızla subaylarımızla Mehmetçiklerimizle helikopter pilotlarımızla çok daha yakın bir çalışma imkânı bulduk.

Büyük bir mücadelenin burada yürümesi sebebi ile gerçekten arkadaşlarımızla çok yakın bir temas halinde bulunduk.

Bu kahramanlığın ne kadar yükseklere çıkabildiğini bu fedakârlığın canını hiçe saymanın Vatan Sevgisinin Bayrak Sevgisinin dağlarda oluşturulan üs bölgelerdeki fedakarlığın, 4-5 metre karın üzerine o aslan Mehmetçikleri bıraktığımızda kendilerine nasıl bir hayat kurduklarını ve vatanı nasıl savunduklarını gözlerimle görerek şahit oldum.

Bu manada hayranlığım ve sevgim katlanarak artıyor. Tabi bunda başta Tümen Komutanımıza teşekkür etmek istiyorum.

Sayın Tümen Komutanı’mızdan başlamak üzere alay komutanlarımız tabur komutanlarımız yine jandarmamızın kahraman subay, astsubay ve Mehmetçikleri tam bir görev anlayışı içerisinde gözlerini kırpmadan görevlerini icra ediyorlar.

Ben de her gün istisnasız sizlerin bu çalışmalarını, helikopter pilotlarımızın bu alçak teröristlerle burun buruna gelerek gece gündüz demeden yapmış oldukları seferleri, cesareti düşünerek gurur duyuyorum ve sizleri her ne kadar takdir ettiğimi ifade etsem de tam manasıyla karşılayamam.

Onun için böyle bir törende sizlerle beraber olmak benim için büyük bir gurur meselesi, böyle kahraman Mehmetçiklerimizle, subaylarımızla aynı topraklarda görev yapıyor olmak benim için büyük bir onur ve gurur meselesi. Aynı şekilde 2. Ordu Komutanı’mıza da  bu ziyaretlerinden bizi şereflendirmelerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

En üstteki komutanımızdan en alttaki Mehmetçiğimize kadar hepiniz Türk Milleti’nin, Valisinin Kaymakamının doktorunun göz bebeğisiniz, hepimizin yüreği sizlerle atıyor. Çünkü sizler bir Vatan için bir Memleket için verilebilecek olan en kutsal şeyi yani canınızı ortaya koyuyorsunuz.

Arkadaşlarını Şehit veren kahraman askerlerimiz operasyon sözü duyulduğu zaman sanki hiç Şehit vermemiş gibi gözlerini kırpmadan “komutanım biz gideriz” dediklerine şahit oldum.

Onun için bu çelik gibi Ordumuz olduğu sürece gerek Ortadoğu’da gerek Avrupa’da gerek Dünya’da Allah’ın izniyle kimse bileğimizi bükemeyecek ben bu vesile ile Vatan vazifesinde ebediyete intikal eden Şehitlerimizin önünde saygı ve şükran ile eğilmek istiyorum.

Aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anmak istiyorum. Bu almış olduğunuz yeni rütbelerin inşallah hayırlı Vatan hizmetlerine vesile olmasına ailelerinize hayırlı uğurlu olmasını size uğur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyor hepinizin gözlerinden ayrı ayrı öpüyorum değerli arkadaşlarım” şeklinde konuştu.

3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel’in rütbesini Vali Cüneyit Orhan Toprak ve 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sayın Temel takdim etti. İHA

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim